Ana Sayfa Yaşam 7 Temmuz 2022 112 Görüntüleme

WeBrand işverenleri 1 milyon genç yetenekle buluşturdu

Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net’in yaratıcı ve veri odaklı işveren markası çözümleri sunan kurum içi girişimi WeBrand, düzenlediği fuarlar ve canlı yayınlarla şirketlerin genç yeteneklere ulaşmasını sağlıyor. Geçtiğimiz bir yılda farklı sektörler, yetenek grupları ve girişimler için toplam 200’e yakın işveren ile 20’ye yakın kariyer fuarı ve canlı yayın gerçekleştiren WeBrand, fuarların yanı sıra farklı temalarda tasarladığı canlı yayınlarla da işverenleri, hedef kitlelerinde yer alan 1 milyondan fazla genç yetenekle bir araya getirdi.

 

İş dünyasında yaşanan yetenek açığı ve nitelikli çalışan ihtiyacı gibi yükselen trendler, şirketler için doğru yeteneğe ulaşma konusunda bir rekabet ortamı yarattı. Şirketler, hem kurum kültürlerini yeni yeteneklere tanıtmak hem de mevcut yetenekleri bünyelerinde tutarak çalışan bağlılığını arttırmak için işveren markasına yatırım yapmaya başladı. Bu ihtiyaca karşılık doğan WeBrand girişimi ise yeni nesil, terzi işi kişiselleştirilmiş dijital çözümleriyle şirketlerin genç yeteneklere ulaşmasına yardımcı oluyor.

 

Şirketlere başvuru oranı 39 arttı

Kariyer.net’in teknolojik altyapısı ile Türkiye’nin en büyük yetenek verisine sahip olduklarını söyleyen WeBrand Managing Partner’ı Ezgi Arslantay, “WeBrand olarak ürün ve hizmet portföyümüzü kariyer fuarları ve canlı yayınlar, işveren markası strateji ve tasarımı, genç yetenek iletişimi ve sosyal medya iletişimi olmak üzere dört ana başlıkta topluyoruz. Yetkin ekibimizle farklı sektör ve büyüklükteki şirketler için hem kreatif hem de geniş ölçekte destek mekanizmaları sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl bizimle çalışan işverenler ile yaptığımız analiz sonucunda, sunduğumuz farklı çözümler sayesinde ortalama iş ilanı görüntülemelerinde 47, başvurularında 39 artış yakaladıklarını görmek bizi hem heyecanlandırıyor hem de gururlandırıyor” dedi.

 

Kariyer fuarlarındaki işveren stantları 500 binden fazla ziyaret aldı

WeBrand düzenlediği fuarlar ve canlı yayınlarla şirketleri, hedef kitlesinde yer alan genç yeteneklerle bir araya getirerek işveren markalarını anlatabilecekleri online deneyimler sunuyor. Böylece şirketler yetenekleri, mezun olmadan önce ya da kariyerlerinin henüz başındayken bünyelerine katma fırsatı yakalıyor. Genç yetenekler de liderlerin ilham verici hikâyelerini ve markaların kurum kültürünü ilk ağızdan dinleme şansına sahip oluyor. Geçtiğimiz bir yılda farklı sektörler, yetenek grupları ve girişimler için toplamda 200’e yakın işveren ile 20’ye yakın kariyer fuarı ve canlı yayın gerçekleştiren WeBrand, toplamda 1 milyonu aşkın genç yeteneği işverenlerle online platformlarda buluşturdu. Ekim 2021- Haziran 2022 dönemini içeren süreçte düzenlenen fuarları 80 binin üzerinde genç yetenek ziyaret etti, fuarlar sırasında gerçekleşen canlı yayınlar ise 100 bine yakın izlenmeye ulaştı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com