Dyson ve National Geographic’le İstanbul'daki hava kirliliğini keşfedin
Mustafakemalpaşa’da İncir Festivali Başlıyor
01.09.2022 - Perşembe 07:50
Bursa, Mustafakemalpaşa ilçesinde özlemle beklenen Akçapınar, Onaç, Dorak Kara İncir Birlik Festivali 2. kez görücüye çıkmak için gün sayıyor.
Akçapınar Kara İnciri'nin tanıtımını yapmak ve markalaşmasını sağlamak maksadıyla Mustafakemalpaşa Belediyesinin ev sahipliğinde, bu yılda Akçapınar mahallesinde yapılacak.
Geçtiğimiz yıl “Bu sene bir demo seneye inşallah daha büyük bir organizasyonla Akçapınar İncirimizi dünyaya tanıtacağız.” Sözlerini söyleyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar yoğun ilgi gören festivale desteklerini esirgemedi.131 mahallesiyle tarımın başkenti Mustafakemalpaşa’da 3 mahalle birleşerek “ Birlik Festivali” ile Akçapınar’ın ünlü incirini dünyaya tanıtmak için birlik oldular.
İNCİR YEME YARIŞMASI BU SENEDE YOĞUN İLGİ GÖRECEK
Festivalin en heyecanlı kısmı olan İncir Yeme Yarışması bu senede incir severleri bekliyor. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar” Kara incirin ülke ekonomisine ve dünya pazarına katkı sağladığının bizzat şahidiyiz. Akçapınar Mahallemiz küçük bir fabrika, günlük 10 ton incir iç ve dış piyasaya gönderilirken kadının elinin değdiği güçlü bir ekonomi inşaa etmeliyiz. Bu küçük fabrikada 7’den 70’e herkes çalışarak ilçemizin adını dünyaya tanıtıyor. Bu bizler için bir gurur. Geçen sene söz verdiğim gibi bu senede İncir Festivalimizi daha büyük bir organizasyonla düzenledik. Tüm ilçe halkımı bu eşsiz lezzeti tatmak için Akçapınar Mahallemize bekliyorum. “ dedi.
Mustafakemalpaşa Belediye’si sosyal medya paylaşımında ki bilgiye göre 4 Eylül günü 12:00’da Öğretmen Evi önünden kaldırılan araçlar ile tüm ilçe halkı ücretsiz bir şekilde etkinliğe ulaşım sağlayabilecek.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Latife Tekin Manisalı Sanatseverlerle Buluştu
Bakırköy'de Cumhuriyet Coşkusu Türk Halk Müziği konserleriyle başladı
Nevşehir’de Çocuklara Yönelik Cumhuriyet Bayramı Etkinliği
Taksim'de Cumhuriyet'in 102. Yıl Kutlaması
Cumhuriyet Bayramı coşkusu engelsiz yüreklerde attı
Karanlık Bir Sırrın Hikayesi: "Öksüzler" seyirciyle buluşuyor
Gezici Kütüphaneden Çocuklara Özel Bayram Turu
Seferihisar Orhanlı Köyü’nde Zeytin Hasadı Festivaline davetlisiniz.
Balçova’da Cumhuriyetimizin 102. yılı etkinlikleri bugün sabah saatlerinde başladı
Başkan Çerçioğlu sevilen sanatçıları gençlerle buluşturmaya devam ediyor