Ana Sayfa Kültür & Sanat 3 Ekim 2022 127 Görüntüleme

10. Çorlu Kitap & Kırtasiye Fuarı Sona Erdi

Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Çorlu Kitap & Kırtasiye Fuarı sona erdi.

Çorlu Belediyesi himayesinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Mektebim Koleji’nin katkılarıyla düzenlenen 10. Geleneksel Çorlu Kitap & Kırtasiye Fuarı Salih Omurtak Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenirken 10 gün süren fuara 50'yi aşkın yazar ve kırtasiye firmalası katıldı.

23 Eylül – 2 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuar kapsamında Türkiye’nin ve bölgemizin tanınmış değerli yazarları Ayla Özkan, Ayten Öztürk, Aziz Sivaslıoğlu, Bahadır Berk, Buket Uzuner, Ege Avcı, Emel Sarıkurt, Fatih Erdoğan, Fulya Gümüşpala Teke, Haluk Ecevit, Haşim Korkmaz, Hülya Sarı, İdris Ay, İnci Aral, "Korkma Biz Varız" öykü yazarları, Köksal Aydın, Levent Güngör, Nazan Arısoy, Nihat Gökmen, Nilgün Ilgaz, Nuray Törnük, Ozan Deniz, Prof. Dr. Haşim Şahin, Psk. Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu, Recep Özgür, Sinan Meydan, Şefika Koca, Tuğçe Işınsu, Ülker Kurtcan, Yelda Türkoğlu, Yeşim Değer, Behruz Dijurian, Bekir Öztürk, Hale Aşkın, Özcan Kıyıcı, Ünal Kar, Volkan Doğan, Erkan Karasoy, Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Sinem Gülsoy, Türker Ertürk, Zafer Baysal, Ege Demir, Esma Evrensel, Melek Koç, Koray Berktaş, Gülderen Çerikçi, Hasan Teoman, İsmet Ergin ve Müberra Bülbül okurlarıyla buluşurken, yazarlar Nazan Arısoy, Psk. Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu, İnci Aral, Ülker Kurtcan, Fatih Erdoğan, Nilgün Ilgaz, Aziz Sivaslıoğlu, Buket Uzuner ve Sinan Meydan imza günü kapsamında söyleşi gerçekleştirdi.

10 gün süren 10. Geleneksel Çorlu Kitap & Kırtasiye Fuarı'nda 50'yi aşkın yazarla buluşan kitapseverler düzenlenen söyleşilerde yazarlarla tanışma ve sohbet etme fırsatı bulurken ayrıca yayınevleri tarafından satışa sunulan kitapları uygun fiyatlarla alabildiler.

Öte yandan fuar alanında kurulan çok sayıdaki kırtasiye standını da ziyaret eden vatandaşlar ihtiyaç duydukları ürünlere de kolayca ulaşarak satın aldılar. İndirimli olarak satılan kitap ve kırtasiye ürünleri fuar süresince yoğun ilgi gördü.

Fuar kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlikler, müzik dinletileri, gösteriler, tiyatro oyunları ve resim etkinlikleri düzenlendi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 4. Duvar Sanat Tiyatrosu, Abidin Yurdakul tarafından hazırlanan gösteriler ile Cem Vakfı Çorlu Şubesi Kırklar Cem Evi ve Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası ekipleri ile sokak müzisyenleri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletileri ilgiyle izlendi.

10. Geleneksel Çorlu Kitap & Kırtasiye Fuarı boyunca yazarlar, kitabevleri, kırtasiye firmaları ve kitapseverlerle bir araya gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, fuar kapsamında Salih Omurtak Caddesi'nin saat 10.00 ile 22.00 saatlerinde Atatürk Meydanı ile Cumhuriyet Meydanı arasında kalan yolu araç trafiğine kapatarak yayalaştırdıklarını belirterek, "Öncelikle 10. Geleneksel Çorlu Kitap & Kırtasiye Fuarı süresince sabır ve anlayış gösteren değerli esnaflarımıza ve hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Kentimizin kültürüne katkı sunmak, kültürel faaliyetlerin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak, kitapseverler ile edebiyat dünyasını bir araya getirmek, bunu yaparken okurlarla yazarları buluşturabilmek ve sevgili çocuklarımızın okul ihtiyaçlarını giderebilmelerine olanak sağlayabilmek için gerçekleştirdiğimiz fuarımız sona erdi. 7'den 70'e çok sayıda vatandaşımız fuarımıza ilgi gösterdi. Bu organizasyona destek veren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na, Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası'na ve Mektebim Koleji'ne, fuara katılan değerli yazarlarımıza, kitabevlerine, kırtasiye firmalarına ve emeği geçen herkese katkıları dolayısıyla teşekkür ederim." dedi.

10. Geleneksel Çorlu Kitap & Kırtasiye Fuarı'na katılan yazarlar kitapseverlerden gördükleri yoğun ilgiden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederken, kitabevleri ve kırtasiye firmaları da fuar boyunca halkın ilgisinin yoğun olduğunu, kitap ve kırtasiye ürünlerinin satışından memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com