Ana Sayfa Kültür & Sanat 3 Ekim 2022 127 Görüntüleme

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde Latin rüzgarı esecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 1 Ekim’de kapılarını açtı. Tüm hızıyla devam eden etkinlikler kapsamında, dünyaca ünlü flamenko gitaristi Paco Pena, 9 Ekim’de AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda izleyicisiyle buluşacak.

 

40 yıldan uzun bir zamana yayılan kariyeriyle günümüzün en büyük Flamenko gitarist ve bestecilerinden biri olarak kabul edilen Paco Pena, Flamenko ruhunu yaşatacağı gösterisiyle 9 Ekim’de AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda olacak. Özenle seçmiş olduğu dansçı, gitarist ve şarkıcılardan oluşan topluluğu ile tüm dünyada izleyenlerin dikkatini çeken Paco Pena & Friends, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde heyecan verici bir gösteriye imza atacak. 

 

Flamenko gitarının yaşayan en büyük ustalarından Paco Pena, Flamenko’ya katkılarından dolayı 1997 yılında İspanya Kralı Juan Carlos tarafından liyakat nişanı Oficial de la Cruz de la Orden del Mérito Civil ile onurlandırılmıştı.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlginizi çekebilir

Bu festival eğlence dolu

Bu festival eğlence dolu

Tema Tasarım | Osgaka.com