Ana Sayfa Yaşam 19 Ekim 2022 97 Görüntüleme

Mustafakemalpaşa’da Çocuklar Sokak Hayvanları İle Kitap Okudu

Mustafakemalpaşa’da ‘’Can Dostlarımızla Okuyoruz’’ projesi kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi.

 

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Yunus Emre İlkokulu işbirliğiyle ‘’Can Dostlarımızla Okuyoruz’’ projesi kapsamında, hayvan sevgisi ve kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için açık havada kitap okuma etkinliği düzenlendi.

 

Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, TEMA Vakfı Temsilcisi ve eğitimci Rasim Balaban, Belediye veteriner hekimleri ve Yunus Emre İlkokulu 4 sınıf öğrencileri yaklaşık 1 saat boyunca kitap okudular. Öğrenciler, ilgi ve beğenilerine göre seçtikleri kitapları okuduktan sonra öğretmenleri ve arkadaşlarıyla kitapları değerlendirdiler. Çevreyi meraklı gözlerle izleyen can dostları da etkinlik boyunca çocukları yalnız bırakmadı.

 

Öğrencilerin kitaba ilgilerini arttırmak ve hayvanlarla bağını geliştirmek için başlatılan etkinlik, veteriner hekimler eşliğinde düzenlenen barınak turuyla devam etti. Çocuklar turun ardından oyun parkında doyasıya eğlendiler.
 

‘’Tüm evlatlarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak istiyoruz’’
 

Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Hayvan Barınağının sadece can dostlarımıza hizmet etmediğini, modern imkânlarla neredeyse sıfırdan inşa edilen 10 dönümlük arazinin aynı zamanda bir sosyal yaşam merkezi olduğunu belirtti.

 

Anlamlı etkinliğe, sevimli dostlarımızın da dahil edilmesinin öğrencilerin motivasyonunu arttırdığına değinen Başkan Kanar, ‘’Şehrimizde eğitim gören evlatlarımızda okuma kültürü oluşturmak, kitap ve hayvan sevgisini aşılamak, kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güzel Türkçemizi etkili kullanma becerisini kazandırmak istiyoruz. ‘’Can Dostlarımızla Okuyoruz’’ mottosuyla başlattığımız etkinlik bir ilk adım, toplumun her kesimine okuma alışkanlığını kazandırmak için projemizi geliştireceğiz. Bu anlamda tüm eğitim kadrolarımızı barınağımıza davet ediyoruz. Etkinlikte emeği geçen kitap ve hayvan dostu eğitimcilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim.’’ ifadelerini kullandı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com