Ana Sayfa Güzellik, Moda, Yaşam 6 Kasım 2022 297 Görüntüleme

Ünlü Psikolog Şafak Simge Sönmez; “Herkesin psikoloğu olmalı”

Son günlerde adından sıkça bahsettiren Ünlü Psikolog Şafak Simge Sönmez, çocuk yaşlarda alınan psikolojik desteğin önemine değindi. Sönmez; “Psikoloji hayatımızın her anında var. Bu nedenle psikologlara danışmaktan veya terapi almak kadar doğal bir durum yok. Özellikle çocukluk döneminde alınan psikolojik destek çok önemli. Herkesin mutlaka danıştığı veya terapi aldığı bir psikoloğu olmalı” ifadelerini kullandı.

Aileden eğitime, iş dünyasından aşk hayatımıza kadar her alanda vücudumuz kadar duygularımız da yıpranıyor. Bedenimizin dinlenme ve tedavi süreci manevi dünyamıza göre daha kısa ve kolay olsa da ruhumuza ve duygularımıza işlenen hasarın tedavisi ise bir hayli zor. Bu nedenle psikiyatrsitler ve psikologlar bizlerin hem danışmanı hem de yol göstericisi oluyor. Son günlerin dikkat çeken isimlerinden genç ve başarılı ismi olan Uzman Psikolog Şafak Simge Sönmez, sosyal medya ve basının yakın takibinde. Yaptığı tespitler, yer aldığı çalışmalar, çalıştığı ünlü isimler ile adından sıklıkla bahsettiren Uzman Psikolog Şafak Simge Sönmez’in eğitim ve çalışma hayatını sizler için araştırdık.

UZMAN PSİKOLOG ŞAFAK SİMGE SÖNMEZ KİMDİR?

Ünlü Psikolog Şafak Simge Sönmez, duygu ve felsefe alanlarına olan ilgisi çocukluk yaşlarında başlıyor. İlk, Orta ve Lise eğitimini tamamladıktan sonra hayalindeki meslek olan psikologluk için zaman bile kaybetmeden lisans eğitimine başlıyor. Sönmez’in psikolojiye olan ilgisi o kadar yüksek ki öğrenciyken aktif çalışan ünlü isimlerin ve okulların çalışmalarını takip ediyor ve katılıyor. Psikoloji lisansını İstanbul Ticaret Üniversitesinde tamamlarken öğrencilik süreci boyunca, rehabilitasyon merkezi, STK, Anaokulu ve Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi gibi kuruluşlarda staj yapmıştır. Ayrıca süreç içerisinde Yüksek Lisans Eğitimini de İstanbul Ticaret Üniversitesinde tamamlamıştır.

UZMANLIK ALANLARI

Sönmez, gençlik yıllarında psikolojiye olan ilgisinin önemini unutmayarak; çocukluk ve ergenlik hakkında özel ve özenli çalışmalar göstermektedir. Sosyal medya hesaplarında farklı duygular ve sorunlar üzerinde yaptığı tespitler ile tanınan Sönmez, aldığı eğitimler ile de dikkat çekmekte. Sönmez; Oyun terapisi, Resim Analizi ve Çocuk ve Ergenlerde klinik görüşme teknikleri eğitimleri sertifikalı eğitmendir. Çift ve cinsel terapisi, boşanma terapisi, BDT, MMPI, Çocuk Değerlendirme Testleri, WISC-R, Kısa süreli çözüm odaklı terapi, Yetişkinlerle klinik görüşme teknikleri eğitimlerini tamamlamıştır. Küçük adımlar erken eğitim programı uygulayıcısıdır. Sadece danışanlarına değil, gönüllü olarak pek çok kuruluşun çalışmalarına katkı sunmuştur. Bugüne kadar bir çok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak görev almış, 4 Anaokulunda ve özel eğitim kurumlarında çalışmıştır. Özel bir kurs merkezinde psikolog olarak çalışmalarını sürdürmekte olup, derneklerde aktif görev almakla birlikte mezuniyetinden bu yana danışmanlık merkezlerinde aktif danışan görmektedir. Bu çalışmaları ile birlikte yürüttüğü süpervizyon süreçlerini de tamamlamıştır. Sönmez, 3-Gen Klinik Psikoloji Danışmanlık Merkezinin de kurucusudur. Çocuk ve Ergen Psikolojisi üzerine yoğunlaşmakta olup bu alanlarda ayrıca psikoloji öğrencilerini de süpervize etmektedir. 3-11 yaş arası oyun Terapisi, 12 ve üzeri yaş grubu için psikoterapi uygulamaktadır. Ayrıca; Zeka testleri, Çocuk Değerlendirme Testleri, MOXO Dikkat Testi ve Neurosound programı uygulayıcı yetkilisidir. Yetişkin terapisinde Bilişsel Davranışçı Terapi, Cinsel Terapi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, ekolleri ile çalışmaktadır. Şu anda EMDR terapi eğitimine ve hipnoterapi eğitimlerine devam etmektedir.

“HERKESİN PSİKOLOGU OLMALI”

Sönmez, basına yaptığı açıklamalarda psikolojinin önemini, çocukluk yaşlarda alınan psikolog danışmanlığın, ergenlik ve sonrasındaki duygu ve durum değişikliğinin önemine dair konulara değindi. Sönmez psikolojik anlamda kendini kayba uğradığını düşünen insanların mutlaka bir psikolog ile görüşmesi gerektiğini belirtti. Sönmez; “Hayat engin bir okyanus, yeri geliyor zorlu şartlarda yeri gelsin güneşli ve sakin bir kumsal misali. Biz psikologlarda bu okyanusta sizlerin kılavuzuyuz. Psikolojimiz hayatımızın her noktasında ve anında yer alıyor. Bu nedenle psikologlara danışmaktan veya terapi almak kadar doğal bir durum yok. Herkesin mutlaka danıştığı veya terapi aldığı bir psikoloğu olmalı. Üzülmek, kızmak, kırılmak diye tabir ettiğimiz durumlar nasıl her insan için geçerliyse bir psikoloğa danışmak da o kadar normaldir” ifadeleriyle durumu özetliyor.

Tema Tasarım | Osgaka.com