Ana Sayfa Kültür & Sanat 26 Kasım 2022 123 Görüntüleme

Edebiyatın Kimliğine Yolculuk: Hürriyet Gösteri

Dünden bugüne uzanan yazı çalışmalarıyla Hürriyet Gösteri dergisi sanat dünyasına dokunmaya devam ediyor. Yeni sayı; iz bırakan eserlerin incelemelerinden söyleşilere, güncel kültürel gelişmelerden en son çıkanlara kadar birçok özgün içeriğe yer veriyor. 

 

Sanat ve edebiyatın kalıcı dergisi Hürriyet Gösteri, kültür dünyasına dair geniş bir perspektifi okuyucunun ilgisine sunuyor. 26 Kasım tarihinde yayınlanan sayı; sanat tarihi sayfaları ve yeni kuşağın yükselen sesleri üzerine araştırmaları ile kapsayıcı bir kaynak olma niteliği taşıyor. 

 

Yeni sayının kapak sayfasında Suat Derviş dosyası açılıyor. Sanat Kritik, gerçekleştirdiği ilk sergisinde Suat Derviş’e yer verirken Hürriyet Gösteri de bu girişimi gündemine getiriyor.  Serginin küratörü Eda Yiğit ile gerçekleştirilen keyifli söyleşinin yanı sıra hazırlanan yazılarla Türk Edebiyatı’nın önemli yazarı tüm yönleri ile tanıtılıyor. Yeni sayıda sanat ve kültür politikaları üzerine çalışmalarıyla tanınan siyaset bilimci Ahmet Emre Ateş’in siyaset ve sanat üzerine yazısı okuyucuyu Antik Yunan dönemine uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Erkut Tokman, Neslihan Yalman, Altay Ömer Erdoğan, Erkan Karakiraz imzasını taşıyan Açık Şiir manifestosu, Haydar Ergüden’in düzenlemesiyle dergide yer alıyor. Etkileşim halinde, disiplinler arası, bireysel olduğu kadar kolektif ve sosyo-politik bir ‘şiir hareketi’ ortaya koyan Açık Şiir’in uluslararası ölçekte dikkat çeken işleri konuşuluyor.

 

Kasım-Aralık-Ocak sayısı; Arif Tapan’ın imzasını taşıyan inceleme ile usta şair, romancı ve edebiyat tarihçisi Ahmet Hamdi Tanpınar’ı anıyor. Yazarın retrospektif bir bakış açısıyla kendi Ankara tahayyülünü yansıttığı Beş Şehir kitabının ilk bölümü üzerine sembollere açılan bir çalışma sunuluyor. Feridun Andaç, usta kaleminden çıkan ‘Doğan Hızlan’la Denemenin Dönencesinde’ kitabı üzerine bir keşfe çıkıyor. Son sayının şiir sayfalarını Ahmet Telli, Metin Cengiz, Tozan Alkan, Tuğrul Keskin, Ünal Ersözlü’nün satırları paylaşıyor.   

  

 

40 yıldır sanatın her alanına; usta kalemlerin yazıları, gündem yaratan konuları ve eleştirileriyle yön veren Gösteri, 3 ayda bir okuyucuyla buluşuyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com