Ana Sayfa Magazin 13 Aralık 2022 112 Görüntüleme

Divan Brasserie’deki “Fuaye’de Sohbet Arası” serisinin ilk konuğu Serra Yılmaz oldu

Gastronomi ve kültür sanatın kesişim noktasında yer alan Divan Brasserie Fuaye, sevilen isimlerin konuk olacağı bir sohbet serisi başlattı

 

Atatürk Kültür Merkezi’nin ikonik yerleşkesinde gastronomi meraklılarının yanı sıra kültür ve sanat izleyicisi için de geniş ve çeşitli bir menü sunan Divan Brasserie Fuaye, birbirinden ünlü ve sevilen isimleri ağırlayacağı yeni bir sohbet serisi başlattı. İstanbul'un kalbinde, gastronomi, sanat ve kültürün kesişim noktasında yer alan Divan Brasserie’nin “Fuaye’de Sohbet Arası” başlıklı serisinin ilk konuğu oyuncu, çevirmen ve yönetmen Serra Yılmaz oldu.

 

Kariyeri boyunca aralarında Cahil Periler, Anayurt Oteli ve Şekerpare’nin de olduğu pek çok filmde, tiyatro oyununda ve dizide rol alan Serra Yılmaz, oyunculuğunun yanı sıra yönetmenlik ve çevirmenlik de yapıyor. Sainte Pulchérie ve Saint Benoît liselerinden sonra Fransa’da psikoloji okuyan Yılmaz, aynı zamanda Fransa Kültür Bakanlığı tiyatro sorumlusu olan Robert Abirached'den tiyatro dersleri aldı. Fransızca ve İtalyanca'dan simultane çeviri konusunda profesyonelleşen Yılmaz, 2006 yılında Papa XVI. Benedictus'un Türkiye ziyaretinde çeviri yapmasıyla hafızalarda yer etti.

 

Yılmaz, “Fuaye’de Sohbet Arası” serisi kapsamında 10 Aralık Cumartesi günü sevenleriyle AKM’nin içinde yer alan Divan Brasserie Fuaye’de bir araya geldi. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği sohbete Divan restoranlarıyla ilgili çocukluk anısından bahsederek başlayan Yılmaz, çocukluk flörtü ile Divan'a gittiklerini esprili bir dille anlattı.

 

Sohbet boyunca kendisi ve yaşamı hakkındaki en iz bırakan detayları sevenleriyle paylaşan Yılmaz, çocukluk ve gençliğindeki İstanbul'u, vazgeçemediği tatları, İtalya ve Fransa'da yaşadığı günleri onu dinlemeye gelenlere aktardı. Sohbeti sırasında oyunculuk kariyerine ve set anılarına özel bir bölüm ayıran Yılmaz, ayrıca birçok filminde yer aldığı Ferzan Özpetek ile olan dostluğundan ve iş birliğinden bahsetti. İnteraktif gerçekleşen sohbette Serra Yılmaz, hakkında merak edilenleri de yanıtladı.

 

İlki Serra Yılmaz ile gerçekleşen “Fuaye'de Sohbet Arası” serisi, sevilen isimlerle önümüzdeki aylarda da düzenli olarak devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com