Ana Sayfa Magazin 27 Ocak 2023 128 Görüntüleme

Kayhan Berkin; “Tembel Oyuncuya Katlanamıyorum"

 ‘Kuliste Röveşata’ yeni bölümünde Sidikli Kasabası Müzikali’nin kulisinde! 

Zorlu PSM YouTube kanalında Zeynep Ocak’ın PSM’nin sahne arkasında sorular sorduğu, kahkaha dolu program ‘Kuliste Röveşata’nın yeni bölüm konuğu; Sidikli Kasabası Müzikali’nin rejisörü başarılı yönetmen Kayhan Berkin ile müzikalde Sally karakterini canlandıran Gizem Erdem oldu.

 Müzikal nasıl yapılır? Müzikal dans koreografileri nasıl oluşturulur? Shakespeare, Çehov, Moliere ve Brecht’ten hangisi tarihten silindi? En katlanılmaz oyunculuk stili hangisi? Sorularının hepsine Kayhan Berkin ve Gizem Erdem, Kuliste Röveşata programında yanıt veriyor.

Zorlu PSM sahne arkasında doyasıya muhabbetle eğlenceli dakikalar yaşandığı ‘Kuliste Röveşata’ programının yeni bölümü, Zorlu PSM YouTube kanalında yayınlandı. Editörlüğünü Kutsal Motor ekibinin yapıp Zeynep Ocak’ın sunduğu ‘Kuliste Röveşata’nın yeni bölüm konuğu ise Sidikli Kasabası Müzikali’nin rejisörü başarılı yönetmen Kayhan Berkin ile müzikalde Sally karakterini canlandıran Gizem Erdem oldu. 

“Tembel oyuncuya katlanamıyorum”

Zeynep Ocak, Kayhan Berkin ve Gizem Erdem’e “Katlanamadığın oyunculuk stili nedir? sorusunu sormasının üzerine Kayhan Berkin; “Tembel oyuncuya katlanamıyorum. Öyle oyuncular oluyor. Ne kadar yetenekli olup olmadığını bilmiyor hem de provalara geç geliyor. ‘Tiyatro öyle bir yer değil, yapmak zorunda değilsin’ demek gerekiyor. Çünkü yapılabilecek bir sürü güzel meslek var.” şeklinde esprili bir yanıt verdi. Aynı soruya Gizem Erdem ise; “Yani ben dürüst oyuncuyu çok seviyorum. Galiba insanlar için de aynı şey geçerli benim için. Çünkü sahnede dürüst olmayınca iyi olmuyor. Özel hayatında dürüst olmasına gerek yok ama en azından sahnede dürüst olmasını isterim oyuncunun.” yanıtını verdi. 

Kayhan Berkin, Zeynep Ocak’ın “Sana dört tiyatro ustası vereceğiz ve bir tanesini tarihten sileceksin; Shakespeare, Çehov, Moliere ve Brecht” sorusuna Moliere yanıtını verdi. Ardından da ekleyerek; “Aslında zor bir soru, hepsi çok kıymetli isimler, Çehov’un mesela öykülerini daha çok severim. Moliere de çok kıymetli ama sanırım Moliere’i seçiyorum” yanıtını verdi. Ardından Kayhan Berkin ve müzikalin koreografı İzmir Tenim ile Sidikli Kasabası Müzikali’nin akşamki temsiline hazırlanan sahnesine geçen Zeynep Ocak, koreograf İzmir Tenim ile birlikte kısa ve eğlenceli bir dans çalışması gerçekleştirdi. Oldukça eğlenceli anların yaşandığı sahne üzerindeki dans çalışmasıyla kahkaha dolu sohbetleri programın yeni bölümüne damgasını vurdu. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com