Ana Sayfa Kültür & Sanat, Magazin, Yaşam 28 Mayıs 2023 119 Görüntüleme

İstanbul Çevre Konseyi Federasyonu (İSTÇEF), Yılmaz Grup Şirketleri’nin katkılarıyla “Hatıra Ormanı Ağaç Dikimi” projesini gerçekleştirdi.

İstanbul Çevre Konseyi Federasyonu (İSTÇEF), Yılmaz Grup Şirketleri’nin katkılarıyla “Hatıra Ormanı Ağaç Dikimi” projesini gerçekleştirdi.

16 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte, Anadolu Fener Yolu, Beykoz ilçesinde 10 bin fide dikimi yapılarak, farklı bitki türlerinin yetiştirilmesiyle toprakta oluşabilecek erozyonun önlenmesi ve tarım alanlarının verimliliğini arttırılması amaçlandı.

Etkinlikte gerçekleştirilen törende Tarım ve Orman Bakanlılığı yetkilileri, İSTÇEF Onursal Başkanı Tunay Gürsel, İSTÇEF Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tüzel, İSTÇEF Genel Başkanı Bülent Sarıgül, Yılmaz Grup Şirketleri Yönetim kurulu Başkanı Şinasi Yılmaz ve İstanbul Devlet Operası Sanatçısı ve Seslendirme Oyuncusu Özlem Abacı Umay Değer Kat Platformu Kadın Sesleri adına yer aldı.

Fide ekimi sonrasında İSTÇEF Genel Başkanı Bülent Sarıgül “Projemiz kapsamında ekilen fidanlarımız gelecekte biyoçeşitliliği destekleyecek. Farklı bitki türlerinin yetiştirilmesi toprakta oluşabilecek erozyonu önlerken, tarım alanlarının verimliliğini arttıracak ve toprak kaybının önüne geçecek. Tarım Orman Genel Müdürlüğü ekipleriyle birlikte doğru bir şekilde planladığımız fide ekimi, aynı zamanda bitkilerin su ihtiyacını daha verimli bir şekilde karşılamasını sağlayacak ve toprağın suyu tutma kapasitesini artırarak su kaynaklarının daha az israf edilmesine ve su tasarrufu sağlanmasına katkıda bulunacak.” yorumlarında bulundu.

Gelecek nesillere daha temiz bir çevre ve daha zengin doğa bırakmayı amaçlayan İSTÇEF’in çalışmaları ilerleyen aylarda da devam edecek.

 

Tema Tasarım | Osgaka.com