Ana Sayfa Kültür & Sanat 1 Haziran 2023 97 Görüntüleme

Cartoon Network'ün İklim Koruyucuları, Envicing Racing ile güçlerini birleştirdi: Bu projede geri dönüştürülmüş arabalar yarışacak!

İklim Koruyucuları projesiyle çocukları iklim değişikliği konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen Cartoon Network, Formula E takımı Envision Racing ile çocukları ve gençleri iklim değişikliğine karşı yarışa davet ediyor. Çocukların elektronik atıkları kullanarak tasarlayacağı mini araçların en beğenilenleri 29 Temmuz’da Londra E-Prix’sinde ödüllendiriliyor.

Cartoon Network, 2021 yılında hayata geçirdiği İklim Koruyucuları projesiyle çocukları iklim değişikliği konusunda bilinçlendirmeyi ve sürdürülebilir bir gelecek için onlara yol göstermeye devam ediyor. Proje kapsamda fark yaratmak için hayata geçirdiği projeler ve iş birlikleriyle de etkisini artırmayı sürdürüyor. 

Bu kapsamda dünyanın ilk sıfır karbonlu motorsporu olan Formula E serisinin önde gelen takımlarından Envision Racing ile güçlerini birleştiren Cartoon Network; çocuklara farkındalık kazandırmak ve harekete geçirmek için bir yarış düzenliyor. Proje kapsamında elektronik atık sorunu hakkında farkındalık yaratmak için çocuklardan e-atıkları kullanarak mini bir Formula E yarış arabası tasarlamaları isteniyor. Tasarımların ardından en beğenilen araçlar 29 Temmuz’da Londra Formula E-Prix’sinde Recover-E-Waste to Race yarışmasıyla ödüllendiriliyor. 

Envision Racing Genel Müdürü ve CTO’su Sylvain Filippi; “Bu iş birliğiyle sürdürülebilir bir geleceğin yaratılması çocukların ve gençlerin işin içine katılmasını sağlamak için inanılmaz bir fırsat. Dünya çapında harekete geçmek için Cartoon Network ile çalışacak olmaktan heyecan duyuyoruz ve başlamak için sabırsızlanıyoruz.” diyor. 

Warner Bros Discovery Marka, İletişim ve Dijital İçerik Stratejisi Başkan Yardımcısı, Monika Oomen, “E-atık son derece önemli bir konu, ancak bu konuya yeterince dikkat etmiyoruz. Envision Racing ile yaptığımız stratejik iş birliği sayesinde çocuklar arasında farkındalık yaratmak ve onları bu sorunun azaltılmasında nasıl rol alabilecekleri konusunda eğitmek istiyoruz.” diyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com