Ana Sayfa Kültür & Sanat 1 Haziran 2023 99 Görüntüleme

Yazar Kapaklıkaya'dan Mutlu Aile Mutlu Çocuk söyleşisi

Büyükşehir’in Ailem Kocaeli Buluşmaları’na katılan yazar Kapaklıkaya, Mutlu Aile Mutlu Çocuk konulu söyleşi yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toplumun en önemli yapı taşı olan aileye ve aileyi oluşturan bireylere yönelik hizmetler sunmaya devam ediyor. Ailem Kocaeli Buluşmaları adı altında pek çok ünlü yazar, eğitimci, sosyolog, aile danışmanı, psikoloğun konuk olduğu söyleşi programlarının 11.’sinde Alişan Kapaklıkaya’yı konuk etti.

MUTLU AİLE MUTLU ÇOCUK

‘Mutlu Aile Mutlu Çocuk’ konusu ile Kocaelilerle bir araya gelen eğitimci-yazar Alişan Kapaklıkaya’nın söyleşisi Kocaeli Kongre Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kapaklıkaya söyleşisinde, her çocuğun mükemmel yaratıldığını, ona yön vermek, mükemmelliğini ortaya çıkarmanın ailelerin, eğitimcilerin görevi olduğunu söyledi. ‘’Mutlu bir çocuğu, ancak mutlu bir ailede görebiliriz’’ diyen Kapaklıkaya, “Çocuk mutluluğu ancak mutlu bir ailede yakalayabilir. Çocuklarınızı zorlayıcı sözlerle ders çalıştıramazsınız. Onlara ancak görsel, dokunsal, işitsel olarak motive ederek ders çalıştırabilirsiniz. Çocuklarınızın farklılıklarını mutlaka dikkate alın. Çocuğunuzu bir başkasının çocuğu ile asla kıyaslamayın. Kardeşleri ile de kıyaslamayın. O sizin çocuğunuz, bunu asla unutmayın. Onlara sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, hoşgörüyü, doğruluğu, dürüstlüğü vermeye çalışın” dedi.

SAYGIYI, HOŞGÖRÜYÜ, PAYLAŞMAYI YAŞARKEN YAPIN

Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğünün organize ettiği Ailem Kocaeli Buluşmalarında ebeveynler söyleşiyi dinlerken çocuklar da güvenli oyun alanlarında doyasıya eğlendi. ‘Siyah Pantolon Hikayesi’ ile önemli bir hayran kitlesi kazanan Kapaklıkaya söyleşide ayrıca, ‘‘Kendi kuşağının yokluk, yoksulluk içinde zor koşullarda, çok kardeşli ailelerde büyüdüğünü ve okuduğunu. Birçoğumuz 4- 5 kardeş aynı odada, birbirimizin kokusunu duyarak uyuduk. Ama kitap okuduk. Bugün birçok çocuk daha iyi koşullarda yaşıyor. Daha az sıkıntı, ailelerin daha az çocuğu var. Ama karşımızda okumayan, doyumsuz bir nesil var. Yan odalardan birbirine mesaj atan kardeşler var. İsteği bitmeyen nesil var. Sorgulamayan bir kuşak var. Tüm bunlara rağmen ailenize, sevdiklerinize sevgi sözlerini öldükten sonra değil, yaşarken söyleyin. Saygıyı, hoşgörüyü, paylaşmayı yaşarken yapın. Yarın çok geç olabilir” dedi. Eğitimci-yazar Kapaklıkaya nezaketi ve misafirperverliği için Kocaeli Büyükşehir Belediyesine şükranlarını sundu. Program sonunda yazara çiçek takdimi yapıldı. Yetkililer ilerleyen günlerde sevilen yazarları, eğitimcileri Kocaelilerle buluşturmaya devam edileceği belirtildi. 

AİLEM KOCAELİ BULUŞMALARI NEDİR?

Milli-manevi değerlerimiz doğrultusunda, toplumsal gelişimi, aile olma/aile kalabilme süreçlerini destekleyen, kadın, aile ve çocuk temelli çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda bireylerin, fiziksel, ruhsal, sosyal yönden sağlıklı gelişimlerine destek olmak, toplumsal katılımı ve farkındalığı arttırmak amaçlı eğitim, seminer, söyleşi programları “Ailem Kocaeli Buluşmaları” adı altında yapılmaktadır. Hizmetlerle ilgili 318 27 25 nolu telefondan detaylı bilgi alınabilir. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com