Ana Sayfa Kültür & Sanat, Magazin, MÜZİK, Yaşam 4 Haziran 2023 130 Görüntüleme

AMANDA İŞ BAŞINDA…

19 şubat 1984 yılında dünya ya gelen REŞAT GÜMÜŞTAÇ sahne ile tanışması çok erken yaşlarda başlamıştır. Hatta ilk eğitimini rahmetli annesinin geçmişte Türk musikisinin önemli duayeni RATIFE ERTAN’ın öğrencisi olduğundan şarkı söylemeyi daha doğrusu nasıl okunması gerektiğini annesin den öğrenmeye başladı diyebiliriz. Tabi ki ilk okul yıllarında başlayan tiyatro sevgisi ortaokul yıllarında da devam ederken Boğaziçi lisesinin düzenlemiş olduğu bir yarışmada başarı göstererek tiyatro eğitimi almıştır. Orta okulu bazı özel sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kalan Reşat dışarıdan eğitim ile orta okul ve liseyi bitirmiştir.

Tabi ki bu sırada çeşitli işlerde çalışarak (mağaza, çay ocağı, ezcane, camcı, plaj, kuaför) vb. bu küçük yaşta hatta ergenlik döneminde yapmış olduğu işler ona belli bir zaman sonra gözlem açısından işine yarayacağının farkında değildi. Fakat ne kadar yoğun olsa da sanat her şekilde hayatında vardı.

ÇAĞDAŞ SAHNE ile yolları kesişen Reşat ; ALTUNİZADE KÜLTÜR MERKEZİ, AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ, BARIŞ MANÇO KÜLTÜR MERKEZİ gibi birçok sahne de çocuk oyunlarına yer almıştır. (BREMEN MIZIKACILARI,MUTLU İNSANLAR ÜLKESİ, KRAL TEMBEL OLURSA, FİKO İLE FATOŞ) ve kukla tiyatrosunu da merak saran Reşat (Hacivat ile karagöz, ibişin aklı) kukla oyunlarında şuan günümüzde de bilinen DOĞA KOLEJ leri gibi bir çok özel okullarda görev almıştır.

2000 yıllarında arkadaşları ile gitmiş olduğu bodrum tatilinde otel animasyonun da misafir olarak sahne alan Reşat Tıpatıp Show grubu ile tanışarak tatil diye gittiği otelde BESİM KAZODO nun kurmuş olduğu Tıpatıp Show ekibine dahil olmuştur.

Tv programları,özel bayii gecelerinde sahne alırken SEVDA DEMİREL ile kesişen Reşat , Show dışında Sevda Demirel’ e vokal yapmaya başlamıştır. GÜNAY RESTAURANT’ da SİBEL CAN nın ön kadrosunda 4 Sezon BİREBİR SHOW ekibi ile sahne almaya devam ederken Suadiye otelinde MADAME MARGOT yemekli müzikalde sahne alırken AMANDA İŞ BAŞINDA karakteri ile yeni bir adım atıp sahnelere devam etmiştir. Bir gece içerisinde iki mekanda program yapan Reşat  STELYO PİPİS in sahip olduğu CHANTA CLUB te de sahne almıştır.

2018 yılında ise DMC MÜZİK şirketinden çıkarmış olduğu ‘GIYABINDA’adlı single ile sevenlerinin huzuruna sunmuştur.

2019 yılında çekimleri Ordu Ünye de gerçekleşen RANDIMAN filminde rol alarak sinema sektörüne giriş yapmıştır.

2020 yılında ikinci single ‘ EDEBİYAT ‘ ile sevenleri ile buluşmuştur.

2019-2020 yılında MON AMAOUR 17. Kat ta sahne alan Reşat AMANDA İŞ BAŞINDA karakterinin yanı sıra MAYRİK HANIM tiplemesiyle de izleyenleri eğlendirip güldürmüştür. Amanda İş Başında karakteri ile Türkiye’nin birçok şehinde ve özellikle Almanya’da da sahne almıştır ve almaya devam etmektedir.

2021 yılından bu yana Efrouz Kozyatağı Hilton da sahne alması ile gece eğlence hayatına başka bir tat başka bir lezzet katmıştır. 2022 kıs sezonunda Efrouz Dedeman ile hem Anadolu yakasında hemde Avrupa yakasında yaptığı Showlar ile gece hayatının eğlencesini kendi tarzı ve kemikleşmiş müşterileri ile bir üst seviyeye taşımıştır.

 

 

 

Tema Tasarım | Osgaka.com