Ana Sayfa Kültür & Sanat 8 Haziran 2023 93 Görüntüleme

Yenişehir Belediyesi Hataylı esnaf ve sanatçılara kapılarını açtı

Deprem felaketinin ardından yaralarını sarmaya çalışan Hataylı esnaf, zanaatkar ve sanatçılar, Mersin Yenişehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen “Hatay Esnafları ve Sanatçılarıyla Dayanışma Etkinliği’nde açtıkları stantlarla Mersinlilerle buluştu. Yöresel ürünler, el emeği hediyelik eşyalar ve birbirinden güzel sanatsal çalışmalar 11 Haziran’a kadar Mersinlileri bekliyor olacak. Açılışta konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Her zaman duyarlılığını gösteren Mersin halkını dayanışmaya destek vermeye davet ediyorum.” dedi.

Hatay Esnafları ve Sanatçılarıyla Dayanışma Etkinliği, Yenişehir ilçesinde bulunan Forum alışveriş merkezi güneyindeki Yenişehir Etkinlik Alanı’nda açıldı. Açılışa Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök,Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin,  Antakya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz ve etkinlik için Mersin’e gelen Hataylı esnaf ve sanatçılar katıldı.

Vali Pehlivan “Esnaflarımızın, sanatkarlarımızın yanındayız”

Açılışta konuşan ve Mersin olarak Hatay’ın her zaman yanında olduklarını söyleyen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “İnşallah yıkılan evler ve iş yerleri yeniden yapılacak. Hayat yeniden yeşerecek. Bu süreçte birbirimize destek olmak zorundayız. Paylaşma anlayışını yaşayan ve yaşatan bir ülkeyiz. Biz Mersin olarak Hatay’ın her zaman yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Esnaflarımızın, sanatkarlarımızın yanındayız.  Vatandaşlarımızı da buradaki etkinliğe davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Özyiğit, “Tüm halkımızı davet ediyorum”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Zor günler yaşadık, yaraları birlikte saracağız. Bunun için ilk günden itibaren seferber olduk. Bölgemizde özellikle Antakya’dan gelen misafirlerimiz oldukça fazla. Deprem bölgesiyle geçmişten bugüne büyük bir bağ ile bağlıydık. Kayıpları olan arkadaşlarımız, tanıdıklarımız oldu. Hepsine Allah rahmet diliyorum. Şu anda Yenişehir Belediyesi olarak 2 tane öğrenci yurdumuzda ve konteyner alanımızda konaklayan depremzedelerimiz var. Onlara bir sözümüz var; son dilim ekmeğimizi bölüşerek yiyeceğiz. Yani o zamana kadar elimizden geleni yapacağız. Bugün burada Antakya’nın kıymetli değerleri Yenişehir ile buluştu. Tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

Antakya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz de yaptığı konuşmasında Mersin Valiliğine ve Yenişehir Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Hatay Esnafları ve Sanatçılarıyla Dayanışma Etkinliği, 11 Haziran’a kadar 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com