Ana Sayfa Kültür & Sanat 10 Ocak 2024 89 Görüntüleme

HIZ ÇAĞINDA HAKİKATİ ARAYANLARA KİTAP ÖNERİSİ: “PLAZA SUFİSİ”

Tasavvuf dünyadan soyutlanmayı mı gerektirir? Neşe ve keder aynı evi paylaşamaz mı? Erdem derken neyi kast ediyoruz? Yazar Selcen GÜR, yeni kitabı “Plaza Sufisi”nde bu sorulara ve çok daha fazlasına yanıt arıyor. 2021 yılında yayımlanan “Sır ve Gölge” adlı romanıyla okurlara merhaba diyen Selcen Gür’ün kişisel gelişim, felsefe, psikoloji ve Tasavvuf ile harmanlanmış yeni kitabı Plaza Sufisi Tara Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

İlk romanı Sır ve Gölge’de yaşamın sırları ve gölgeleri arasında kendini gerçekleştirmeye çalışan kadınların birbirine değen yaşamlarını yazan Selcen GÜR, bu kez bambaşka bir kapıyı aralıyor. Çağımız insanının bitmek bilmez arayışı ve soruları, Tasavvufun ve pozitif psikolojinin bakış açılarını harmanlayan metinlerle Plaza Sufisi’nde gün yüzüne çıkıyor.

Ahmet Yesevî, Yunus Emre, Hacı Bektaş Velî gibi büyük sufiler ve Csikszentmihalyi, M. Seligman, N. LePera, V. E. Frankl, D. Gilbert gibi çağımız yazarlarının da okura eşlik ettiği kitap dört bölümden oluşuyor. Yıllar süren okumalarını zengin bir kaynakça ve kişisel tecrübeleriyle sentezleyen Selcen GÜR, inancın biyolojisinden tevekkül ve teslimiyete, öfke ve haset gibi duygulardan kalıcı mutluluk ve erdemlere kadar çok sayıda konuyu bazen kurgusal bir zeminde bazen de tamamen kendi bakış açısını yansıtarak sürükleyici bir anlatımla ele alıyor.

Plaza Sufisi, hız ve tüketimin doruk noktasına ulaştığı çağımızda hakikatin izinde gitmekte kararlı olanlara yoldaş olacak bir başucu kitabı.

 

Kitap Adı: Plaza Sufisi

Yazar: Selcen Gür

Yayınevi: Tara Kitap

Ebat: 13,5 x 21 cm

Sayfa Sayısı: 248

İlk Baskı Yılı: 2024

Tema Tasarım | Osgaka.com