Ana Sayfa Kültür & Sanat 10 Mayıs 2024 64 Görüntüleme

Gaziemir Gençlik Festivali başlıyor

14 Mayıs’ta başlayacak festivalde spor müsabakaları, halk dansları gösterileri düzenlenecek. Festivalin finalinde Yaşlı Amca grubu konser verecek.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gaziemir Belediyesi’nin düzenleyeceği Gaziemir Gençlik Festivali’yle büyük bir coşkuyla kutlanacak. 14-19 Mayıs tarihlerinde yapılacak festival kapsamında düzenlenecek spor müsabakalarında, belediyenin kursiyerleri yeteneklerini sergileyecek. 6 gün sürecek festival, Voleybol Turnuvası’yla başlayacak. 14-15 Mayıs’ta Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlenecek turnuva, takımların çekişmeli maçlarına sahne olacak.
Gaziemir İlçe Stadı’nda 16 Mayıs Perşembe günü yapılacak Açık Hava Spor Etkinliği’nde ise katılımcılar, eğitmenler eşliğinde zumba ve aerobik yapacak. Atatürk Kültür Merkezi’nde 17 Mayıs Cuma günü saat 19.00’da yapılacak düzenlenecek Jimnastik Gösterisi’nde, belediyenin çocuk kursiyerleri, kurslarda öğrendiklerini sahneleyecek. Belediyenin taekwondo kursiyerleri de 18 Mayıs’ta düzenlenecek Taekwondo Gösterisi’nde mindere çıkacak, yeteneklerini sergileyecek.

Potada kıyasıya mücadele
Gaziemir Gençlik Festivali kapsamında 17-18 Mayıs’ta düzenlenecek 3×3 Streetball Turnuvası’na, İzmir’in dört bir yanından basketbolcular katılacak. Gaziemir İlçe Stadı’nın yanındaki basketbol sahasında düzenlenecek turnuvada, yıldız gençler ve büyükler olmak üzere 2 grupta maçlar yapılacak. Uluslararası Basketbol Federasyonu’na (FIBA) kayıtlı olarak yapılan turnuvanın maç sonuçları, FIBA’nın web sitesindeki 3×3 etkinlikler kısmından yayınlanacak.

Yaşlı Amca sahne alacak
Bayram kutlamaları kapsamında düzenlenecek 13. Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Gecesi’nde, belediyenin kursiyerleri danslarını sahneleyecek. 18 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00’de Festival Alanı’nda düzenlenecek gecede,11 farklı yöreden halk oyunları sahneleyecek kursiyerler, izleyenlere görsel şölen yaşatacak.
19 Mayıs Pazar günü ise Yaşlı Amca grubu Festival Alanı’nda sahne alacak. Yaşlı Amca, alanı dolduracak binlerce genç hayranıyla birlikte şarkılarını seslendirecek. Konser saat 21.00’de başlayacak.

Başkan Işık’tan festivale davet
“Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin doğrultusunda ülkemizi geleceğe taşımak için gençlerimiz başta olmak üzere ülkemizin her bir ferdine büyük sorumluluk düşüyor” diyen Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, “Bağımsızlık ateşini 105 yıl önce Samsun’da yakan, bize özgür bir vatan ve gurur duyduğumuz cumhuriyet bırakan Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı çağdaşlık ve bağımsızlık yolunda, hiçbir engel tanımadan ve yorulmadan ülkemizi geleceğe taşımak en büyük görevimizdir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı, 14-19 Mayıs tarihlerinde Gaziemir Gençlik Festivali’yle kutlayacağız. Tüm yurttaşlarımızı, festivalimize katılmaya ve bayramımızı büyük bir coşkuyla ve gururla kutlamaya davet ediyorum” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi çekebilir

Sahnede ‘Büyük Gözaltı’

Sahnede ‘Büyük Gözaltı’

Tema Tasarım | Osgaka.com