Ana Sayfa Kültür & Sanat 23 Ekim 2021 246 Görüntüleme

Milliyet Arkeoloji Dergisi Ekim sayısıyla tarihin derinliklerini mercek altına alıyor

Tarihsel gerçekliği ve kültürel mirası nesilden nesle aktarmayı hedefleyen Milliyet Arkeoloji Dergisi, Ekim sayısı ile tarihin derinliklerini çözümlüyor. Milliyet Gazetesi okurlarının 24 Ekim Pazar günü gazete ile ücretsiz olarak ulaşabildiği Arkeoloji Dergisi, yedinci sayısında Anadolu’nun inanç tarihi yanı sıra dini geleneklerine ışık tutuyor.

 

Milliyet Arkeoloji Dergisi, 24 Ekim Pazar günkü yedinci sayısında, kapılarını yeniden açan Sümela Manastırı’nı keşfe çıkıyor. Temmuz ayında ziyaretçileriyle buluşmaya başlayan kayalıkların münzevi süsü Sümela’nın daha önce görülmeyen bölümleri okuyucularda merak uyandırırken tarih ve mitolojinin en gizemli konularından Amazon efsanesi detaylarıyla bu sayıda inceleniyor. Kafkaslardan Ege adalarına, erkek egemen tarihin çehresini değiştiren korkusuz kadın savaşçı Amazonlar hakkında bilinmeyenler ve merak edilenler aktarılıyor.

Milliyet Arkeoloji Dergisi son sayısında; medeniyetler beşiği Anadolu’da dinler tarihini farklı fenomenleriyle ele alıyor. Adem’le Havva’dan Nuh Tufanı’na, Kybele’den Aziz Paulus’a birçok anlatı ise inanç ürünlerinin kökenini ve din kavramı altında toplanan söylenceleri günümüze taşıyor. Orta Asya’da gelişen dini geleneklerin izini süren Milliyet Arkeoloji Dergisi, Bursa çevresinde şamanik izler ve Osmanlı arkeolojisini araştırıyor. Bedeninin tüm arzularını bastırmaya ve ruhunu olgunlaştırmaya çalışan düşünür Sinoplu Diyojen, ödüllü çocuk sayfaları ve onlarca arkeoloji haberi okuyucularıyla buluşuyor.

 

24 Ekim Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek Milliyet Arkeoloji Dergisi’ne, dijital platformlarda Dergilik uygulamalarından da erişilebilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com