Ana Sayfa Kültür & Sanat 14 Ocak 2022 219 Görüntüleme

Mg International Fragrance Company Sanatçı İşbirliğ

Çağdaş sanatçılardan Dilek Yalçın’ın “Nesnelerin Masumiyeti” isimli sergisi, İstanbul’dan sonra Ankaralı sanatseverlerle buluştu. Ankara Cermodern’de açılan sergiye özel olarak uluslararası esans üreticisi MG International Fragrance Company, sanatçının Survivor enstelasyonundan esinlenilen INNOCENCE/Masumiyet isimli tematik koku hazırladı.

 

Dilek Yalçın’nın ilk kişisel sergisi “Nesnelerin Masumiyeti” İstanbul’da geçtiğimiz ay Tophane-i Amire’de açılmış ve sanatseverlerden büyük ilgi görmüştü. İstanbul’dan sonra Ankara Cermodern’de açılan sergi; sanatçının, tuval çalışmalarında masumiyet kavramını yansıtmaya çalıştığı, pandemi sürecinde ürettiği resim, enstalasyon ve heykelleri kapsayan yaklaşık 130 eserden ve bir adet de NFT eserinden oluşuyor. Sanatçı dostu kimliğiyle kokuyla sanatı destekleyen pek çok projeyi hayata geçiren uluslararası esans üreticisi MG International Fragrance Company, Dilek Yalçın’ın “Nesnelerin Masumiyeti” isimli sergisi için de işbirliğine gitti. Sanatçının Survivor enstelasyonundan esinlenilerek sergi için özel INNOCENCE/Masumiyet isimli tematik koku tasarlandı. Serginin koku küratörlüğünü, MG International Fragrance Company Kurumsal İletişim Müdürü Duygu Beşbıçak üstlendi.

 

MG International Fragrance Company; sanatla beraber bilim, tarih ve sosyal sorumluluk projelerinde koku algısını yükselterek esans sektöründe farkındalık yaratmak adına çalışmalar yapıyor. Kurulduğu 1961 yılından bu yana sanat dostu kimliğiyle öne çıkan MG International Fragrance Company, tüketici tarafından bilinen ünlü pek çok marka ve ürünün kokusuna imza atıyor.

 

‘’KOKUNU RESMET’’ ATÖLYE ÇALIŞMASI ANAKARA’DA GERÇEKLEŞECEK

 

Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da gerçekleşen sergi kapsamında MG International tarafından “Koku Aşkına Nesnelerin Masumiyeti – Kokunu Resmet” isimli atölye çalışması düzenlenmişti. Sıradışı etkinlikte katılımcılar; koku notaları ve esans kompozisyonlarından yola çıkarak imgelem ve renk çağrışımlarından resim çalışmaları üzerine farklı bir deneyim yaşamıştı. 30 farklı kokudan oluşan paletteki seçimleriyle renkleri ve imgelemleri birleştiren katılımcılar; iç dünyalarındaki koku ve görme duyusunu biçimlendirme ve resim sanatıyla şekillendirme fırsatı yakaladılar. Aynı atöyle çalışması gelecek haftalarda Ankara Cermodern’de gerçekleşecek.

 

 

Cermodern Güney Hangar Galerisi’nde 27 Şubat   tarihine kadar görülebilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com