Ana Sayfa Magazin 17 Mayıs 2022 158 Görüntüleme

Sanatçı Ahmet Özhan: Şehvetin adını aşk koymuşlar

Oyuncu ve Sanatçı Ahmet Özhan, Selim Sırrı Paşa Salonu’ndaki “Ayrılık Yaman Kelime” adlı söyleşi katılımcılarla bir araya geldi

 

12. Kocaeli Kitap Fuarı yoğun etkinlik ve söyleşileri ile Kocaeli Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Oyuncu ve Sanatçı Ahmet Özhan, Selim Sırrı Paşa Salonu’ndaki “Ayrılık Yaman Kelime” adlı söyleşide katılımcılara hitap etti. Sanatçı Özhan, hayatı, yaşadıkları ve tecrübelerine yönelik kitap fuarı katılımcılarıyla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Sanatçı Ahmet Özhan, “Aşk benim yaşadığım dönemde de geçmişte de en çok iftiraya uğrayan olgudur. Şehvetin adını aşk koymuşlar, ihtiyacın adını aşk koymuşlar, yönelimin adını aşk koymuşlar. Bir kere aşk istememektir. Karşılık beklememektir” dedi.

 

 

“BABAM İZMİT’TE ASKERLİK YAPTI”

İzmit’ten söz edildiğinde kendisinin ve ailesinin aklında babalarının askerlik yaptığı yer olarak kaldığını belirten Sanatçı Özhan, “İzmit’ten babam ve ailemizle birlikte Kırklareli’ne taşındık. Rahmetli annemde tansiyon hastaydı. Bilirsiniz Kırklareli’de rakımı yüksek bir yer tansiyondan dolayı rahmetli annemin sık sık burnu kanardır. Babamın da bir asker arkadaşı vardı, kendisi de Karamürselli idi. Biliyorsunuz Karamürsel’de deniz kenarında ve deniz seviyesinde bir yerdir. Babamın o arkadaşı anneminde tansiyon hastasında dolayı babama diyor ki; sende gel Karamürsel’e taşın. Daha sonra gelip Karamürsel’e taşındık” şeklinde konuştu.

 

“BİZİM DÜNYAYA GELİŞ AMACIMIZ YARATICININ RIZASINI KAZANMAK”

Şan ve şöhretli bir hayat manevi bir hayata nasıl dönüş yaptınız şeklindeki bir soruyu cevaplayan Oyuncu ve Sanatçı Ahmet Özhan, “Aslında bu dışarıdan bakıldığında herkesin gözlemlendiği bir durum. Bende dışarıdan yaşantıma baksam bende o şekilde düşünürüm. Ama aslında öyle bir durum yok. Yaratıcının bizi yaratma sebebi, bir hadiste diyor; bilinmeyi ve sevilmeyi murat ettim. O yüzden âlemleri halk etti. Bizim dünyaya geliş amacımız yaratıcının rızasını kazanmaktır” ifadelerini kullandı. Sanatçı Özhan, kendisini dinlemeye gelen vatandaşlarla hayatı, yaşadıkları ve hayata yönelik tecrübeleri üzerine hoş bir sohbet gerçekleştirdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com