Aylık arşivler: Haziran 2022

Tiyatro ve Sinemanın Usta İsmi Zafer Algöz, Anılarını Anlattığı “Kem Taç Dis”in İlk İmza Gününü Gerçekleştirdi

Usta oyuncu Zafer Algöz’ün hem güldüren hem de hüzünlendiren anılarına yer verdiği üçüncü kitabı “Ken Taç Dis”in lansman ve ilk imza günü gerçekleştirildi. İnkılâp Kitabevi etiketiyle sevenleriyle buluşan “Ken Taç Dis” kitabının, 30 Haziran’da D&R Galataport’ta düzenlenen imza gününe yoğun bir katılım yaşandı.

 

Sinema ve tiyatronun sevilen ismi Zafer Algöz’ün kaleme aldığı “Ken Taç Dis” kitabı için düzenlenen lansman ve imza günü büyük bir ilgiyle karşılandı. İnkılâp Kitabevi etiketiyle okurlarıyla buluşan “Ken Taç Dis”in, ilk imza günü yoğun katılımla gerçekleşirken; etkinliğe gelen okurlar, yüzlerindeki gülümsemeyle etkinlikten ayrıldı.

 

Üçüncü kitabı olan “Ken Taç Dis” söyleşisinde Zafer Algöz, üç kitabının adlarını koyan sinema ve sanat dünyasının değerli isimlerinden bahsederken, üçüncü kitabının isim babasının da Can Yılmaz olduğunu söyledi. Algöz, “Kitabın adını ‘Bana Konum Atsana!’ koyacaktım. Can, senin en çok kullandığın ifade ‘Ken Taç Dis’ diyince, kitabın adını bu şekilde koymaya karar verdik.” ifadelerini kullandı.

 

“Ken Taç Dis”in tanıtımının ardından misafirlerin sorularını yanıtlayan Zafer Algöz, bir okurunun, çok komik anılar yazıp olur olmadık yerlerde kendisini güldürdüğünü söylemesi üzerine, “Kitapların sonuna toplu taşımada okumayınız ibaresi koymayı teklif ettim aslında. Çünkü durup dururken gülüyorlar, çevredekiler anlamıyor, kavga çıkıyor. Bir okurum Teksas’ta bir barda kitabımı okurken kahkaha atmış. Adamın biri yanlış anlayıp, sen niye gülüyorsun demiş. O da senin gibi eski bir kovboyun kitabını okuyorum diyince, ancak öyle işi tatlıya bağlamışlar.” ifadelerini kullanarak, imza gününe gelen okurlarının yüzünü gülümsetti. Basın ve okurların yoğun ilgi gösterdiği kitap tanıtımı, 2 saat boyunca devam eden imzaların ardından sona erdi.

 

“Ken Taç Dis”, Yoğun Hayat Koşturmacasına Bir Nefeslik Mola Sunuyor 

Daha önce yayımlanan ve çok sevilen iki kitabının ardından usta tiyatrocu ve oyuncu Zafer Algöz, yeni kitabı “Ken Taç Dis” ile okurlarına yeniden merhaba diyor. İnkılâp Kitabevi imzasıyla raflarda yerini alan “Ken Taç Dis”, yazarın kendi hayatından kesitleri samimi bir anlatımla aktararak eğlenceli bir anlatı sunuyor. Usta oyuncu Algöz, başından geçen olayları sade ve akıcı bir dille satırlara dökerken, anlatımın yalınlığı ve okurla kurulan içten bağ edebiyatseverlerin beğenisini kazanıyor.

 

“Ken Taç Dis”, içerisinde yer alan çarpıcı hikâyeler ve samimi üslubuyla, yoğun hayat koşturmacasına bir nefeslik mola sunuyor. Kaleme aldığı anılarıyla, anlatı sanatının zirvesini yakalayan Zafer Algöz, maharetli kalemini ve keskin zekâsını bir kez daha kanıtlıyor. Okurlarının yüzünde tebessüm yaratmak için her satırını ilmek ilmek dokuduğu anılarını ve bu anılarda yer alan tiyatro tarihinin en özel insanlarını tarihe not düşen Algöz, “Ken Taç Dis” ile Türk edebiyatına yeni bir soluk getiriyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Vergili: “Bizim Devletimiz Tüm Savaş Mağdurlarına Kucak Açmaktadır”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 47 ülkenin üyesi olduğu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin “İzleme Komitesi” toplantısında 'Belgrad, Sırbistan ve Diğer Bazı Belediyelerde ki Yerel Seçimlerin Gözlenmesi' oturumunda konuştu.

 

İzleme Komitesi’nin gündeminde yer alan Avrupa’da Yerel ve Bölgesel Demokrasi, Üye Devletler Tarafından Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartına Uyum, Yerel Seçimlerin Gözlenmesi, Yerel ve Bölgesel Düzeyde İnsan Hakları, Ukrayna’daki Belediyeler ve Bölgedeki Mevcut Durum başlığındaki konular tartışıldı.

 

Komitede, Çek Cumhuriyeti’nde Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın uygulanmasının izlenmesi, Belçika’da Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın uygulanmasının izlenmesi, İsveç’te Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın uygulanmasının izlenmesi, Danimarka’da Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın uygulanmasının izlenmesi, Moldova’da Yerel ve Bölgesel Demokrasinin durumu, Slovakya’da yerel ve bölgesel demokrasinin durumu, Arnavutluk’ta kısmi yerel seçimler hakkında bilgi raporu, Hollanda’daki belediye seçimleri hakkında rapor ve Belgrad, Sırbistan ve diğer bazı belediyelerdeki yerel seçimler hakkında raporlar görüşüldü.

 

Vergili, 'Belgrad, Sırbistan ve Diğer Bazı Belediyelerde ki Yerel Seçimlerin Gözlenmesi' oturumunda yaptığı konuşmasında; "Ukrayna'daki savaşa üzülüyoruz, Suriye'de ki savaşa üzülüyoruz, Irak'ta ki savaşa üzülüyoruz, Libya'da Filistinlilerin uğradığı zulme üzülüyoruz. Ülkemiz olarak tüm savaş mağdurlarına kucak açıyoruz. Şu anda Ukraynalı mülteci sayısı 50.000'leri buldu. Savaş başlamadan önce uzlaşmacı destekleri Ukrayna bulamadı ama şimdi desteklerden bahsediliyor. Şimdi ABD Başkanı bile Ukrayna'nın toprak kaybedebileceğinden bahsediyor.

 

Polonyalı Milletvekili Dominik Tarczyński'nin 'Bir tane Müslüman mülteci almadık. Bir tanesi bile Polonya'ya giremeyecek. 2 milyondan fazla Ukraynalı aldık ülkemize. Ama tek bir Müslümanı bile almayacağız, çünkü almayacağımıza söz verdik. Gurur duyuyorum' sözleri dahi Batı'nın İslam düşmanlığını kanıtlamıştır.

 

Bizim devletimiz tüm savaş mağdurlarına kucak açmaktadır, açmaya devam edecektir" dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Diksiyon Eğitimi ilkokulda başlamalı ve bir ders olmalı

Eğitim sisteminin temelinde olan öğretim, her alanda bir plan ve proje ile karşımıza çıkıyorken, konuşma alanında aynı şeyi söylemek mümkün olamıyor. Seslendirme Sanatçısı da olan İletişimci Yazar Barış Karaoğlan, Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulundu ve Diksiyon Eğitiminin bir ders olarak müfredata alınmasını önerdi. 

 

Karaoğlan, diksiyon konusunun öneminin altını çizerek şu açıklamaları yaptı:

 

Güzel ve etkili konuşma, hayatımızın her alanında hepimiz için son derece önemlidir. Öyle ki bir konu hakkında çok önemli şeyler biliyor ve bunları anlatıyorken doğru bir ifade ve doğru seçilmiş kelimelerle, doğru cümle kurarak anlatamazsanız, bildiklerinizin de, konunun da, bir önemi kalmayabiliyor. 

                                                                                      

Diksiyonu düzgün olan insana saygı duyulur

 

Diksiyonun sözcük anlamına baktığımızda, “seslerin, sözcüklerin, vurguların, anlam ve coşku duraklarının hakkını vererek söyleme biçimi” şeklinde karşımıza çıkıyor. Çevre ilişkilerimizi incelersek bu duruma çoğunluğun dikkat etmediğini de rahatlıkla anlayabiliriz. Zaten güzel ve etkili konuşan ya da başka bir üslupla diksiyonu düzgün olan bir kişi hemen fark edilir, o insan talep görür ve saygı duyulur, farklıdır çünkü, herkes gibi değildir. “Ne kadar güzel konuşuyorsunuz!” “Ne güzel bir Türkçeniz var!” “Nerelisiniz?” “Spiker misiniz? ve benzer övgü cümlelerinin duyuluyor olması olağan bir hal alır. Bir insan ne kadar düzgün bir diksiyona sahipse kendine o kadar güvenir, bu da bugüne kadar tecrübe edinilmiş bir çok olay ile de sabittir. 

 

Amerikan filmlerinde sıkça gördüğümüz mahkeme sahnelerini hatırladığımızda, bir avukat konuya ne kadar hakim olursa olsun, duruşma esnasında yaptığı konuşmayı diksiyonu ile destekleyemiyorsa yani güzel ve etkili konuşamıyorsa mahkemeyi de jüriyi de etkileyemiyor, ya da bildiklerini inanılmaz bir performans ve diksiyon ile ortaya koyan başka bir avukatın hem jüriyi, hem mahkeme hakimini nasıl etkilediğine çok defa şahit olmuşuzdur. Güzel ve etkili konuşma hayatın her alanında herkesi her şekilde etkiler ve konuşmacıyı herkesin önüne geçirir.

 

Bir politikacının konuşma biçimi de ele aldığımızda benzer şeyler söyleriz, hitabet sanatının temelinde yine güzel ve etkili konuşma yatar. Bir doktorun da teşhisini anlatım biçimi hastanın algısını olumlu ya da olumsuz olarak etkiler. Bir polis için de aynı şeyleri söyleyebiliriz, güzel ve etkili konuşan polis dikkat çeker, öne çıkar. Bankacı, sigortacı, çağrı merkezi çalışanı, kurye, postacı ve benzer tüm mesleklere düzgün bir diksiyonu uyarladığımızda hepimizin yüzünde bir tebessüm oluşacağını net bir şekilde söyleyebiliriz. Güzel konuşma her hali ile herkesi mutlu eder. 

 

“Diksiyon Dersi” acilen müfredata alınmalı

 

Hal böyleyken, ilkokulda başlaması gereken diksiyon dersinin hiç zaman kaybetmeden müfredata alınması ve bir dersin içerisinde geçen konu olmaktan çıkarılıp, kendi halinde “bir ders” olmasının sağlanması elzemdir. İlkokul çağında güzel ve etkili konuşmayı bir ders halinde öğrenecek çocuklarımız, bu dersin etkisi ile çevrelerindeki diksiyon yanlışlarını da takip edip düzeltme gayretiyle toplumsal bir eğitimin de parçası haline geleceklerdir.

 

Güzel Türkçemizi ilkokuldan başlayarak etkili ve düzgün konuşma haline getirmemiz, hem zevkli bir faaliyet hem de Türkçemize olan borcun ödenmesi anlamını da taşıyacaktır. 

 

Günümüz dijital çağ alışkanlıkları ile de bozulan ifade şekillerimizin ilkokuldan başlayarak düzeltilmesini hep birlikte sağlamaya başlamalıyız. Tüm dersleri çocuklarımıza öğretiyorken maalesef güzel ve etkili konuşmayı öğretmiyoruz. 

 

Çocuklarımıza diksiyonu, ilkokulda “bir ders” olarak vermeye başladığımızda yani müfredatımıza “Diksiyon Dersi” girdiğinde bakın çocuklarımız hangi yanlışlardan uzaklaşmış olacaklar;

  • Ana dili iyi kullanamamak,
  • Ses tonunu ayarlayamamak,
  • Sözcükleri doğru telaffuz edememek,
  • Yerel ağızla konuşmak,
  • Konuşmayı gereksiz yere uzatmak,
  • Kendini övmek,
  • Yapmacık davranışlarda bulunmak,
  • Eleştiriye kapalı olmak,
  • Beden dilini, mimikleri doğru kullanamamak,
  • Argo ve kaba sözler kullanmak,
  • Heyecanını yenememek,
  • Sözcükleri tekrarlamak,
  • Eee…, ııı…, aaa… gibi sesler çıkarmak.

Bu yanlışlardan uzak durmalarının yanında kazanacaklarını da şöyle sıralayabiliriz;

  • Ailesi, arkadaşları ve öğretmeni ile doğru iletişim kurabilmek,
  • Bir gün meslek sahibi olduğunda başarı kazanmak,
  • Çevresinden saygı görmek,
  • Kendisini dinleyenleri ikna edebilmek,
  • Tercih edilmek,
  • Başarılı olmak,
  • Arkadaşlarının kalplerini kazanmak.

Yapılacak bir değişiklik ile eğitim ve öğretim programına eklenecek olan “Diksiyon Dersi” ciddi anlamda bir etki yaratarak tüm topluma bugünden “güzel ve etkili konuşmaya teşvik etmenin” temelinin atılacağı gerçeği unutulmamalıdır. Güzel ve etkili konuşma konusunun “hassasiyet ve ciddiyet arzettiği” gerçeğinin altının tekrar çizilmesi gerektiğine vurgu yapan İletişimci Yazar Barış Karaoğlan, Milli Eğitim Bakanına çağrı yaparak, bu önerisinin dikkate alınmasının son derece önemli bir vatani görev olduğunu da vurguladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

‘Aliağa Sanat Günleri’ Fanatik İsimli Tiyatro Oyunu ve Melek Mosso Konseriyle Başlıyor

Aliağa Belediyesi ve SOCAR Türkiye iş birliğinde organize edilen ‘Aliağa Sanat Günleri’ 1 Temmuz Cuma günü ‘Fanatik’ isimli tiyatro oyunu ve 2 Temmuz Cumartesi günü Melek Mosso konseriyle start alıyor.

 

Aliağalılara iki ay boyunca unutulmaz bir kültür sanat festivali yaşatacak olan ‘Aliağa Sanat Günleri’nde yaz konserlerinden tiyatro şölenine, sinema geçidinden çocuk tiyatrolarına kadar birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

 

‘Aliağa Sanat Günleri’nde heyecan 1 Temmuz Cuma günü ‘Fanatik’ isimli tiyatro gösterimi ile başlayacak. Neslihan Arslan, Nurhan Özenen ve Salih Bademci’nin rol aldığı komedi türündeki tiyatro oyunu Ulaş Bayam Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 21.00’de gösterime sunulacak.

 

Birbirinden değerli sanatçıların sahne alacağı Yaz Konserlerinin ilk gününde ise 2 Temmuz Cumartesi günü Türk Pop Müziğinin sevilen ismi Melek Mosso Aliağalılarla buluşacak. Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilecek konser saat 21.30’da başlayacak.

 

ALİAĞALILAR YAZ KONSERLERİYLE COŞACAK

‘Aliağa Sanat Günleri’ kapsamındaki Yaz Konserleri, Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilecek. Saat 21.30’da başlayacak konserlerin programı şöyle;

 

2 Temmuz Cumartesi: Melek Mosso

10 Temmuz Pazar: Muazzez Ersoy

16 Temmuz Cumartesi: Serkan Kaya

30 Temmuz Cumartesi: Koray Avcı

6 Ağustos Cumartesi: Hande Yener

13 Ağustos Cumartesi: Fettah Can

20 Ağustos Cumartesi: Ebru Gündeş

27 Ağustos Cumartesi: Murat Dalkılıç

30 Ağustos Salı: Serdar Ortaç

 

ALİAĞA’DA TİYATRO ŞÖLENİ

1 Temmuz – 29 Ağustos tarihlerinde Ulaş Bayam Açıkhava Tiyatrosu’nda organize edilecek Tiyatro Şöleni’nde tüm gösterimler saat 21.00’de başlayacak. Tiyatroseverler, ücretsiz gösterilerin biletlerini hafta içi 8.30 – 17.30 saatleri arasında Ulaş Bayam Açıkhava Tiyatrosu gişelerinden temin edebilecek. Tiyatro Şöleni’nde sahnelenecek oyunların isim ve gösterim tarihleri şöyle;

 

1 Temmuz Cuma: Fanatik

8 Temmuz Cuma: Mahşer-i Cümbüş

17 Temmuz Pazar: İkinin Biri

22 Temmuz Cuma – 23 Temmuz Cumartesi: Afara (Uğur Aslan)

24 Temmuz Pazar: Rumuz Goncagül

29 Temmuz Cuma: Şen Makas

5 Ağustos Cuma: Yeni Bir Şarkı

12 Ağustos Cuma: Abur Cubur

19 Ağustos Cuma: Şıngır Şıngır Beyoğlu

29 Ağustos Pazartesi: Kalpten Kalbe

 

ÇOCUK TİYATROLARI YAZ TATİLİNE RENK KATACAK

‘Aliağa Sanat Günleri’ kapsamında sahnelenecek çocuk tiyatroları çocukların yaz tatiline renk katacak. Miniklere keyifli anlar yaşatacak tiyatro gösterimleri Çarşamba günleri 19.00 – 20.30 ve 22.00 seansları ile Ulaş Bayam Açıkhava Tiyatrosu’nda organize edilecek. Ücretsiz gösterilerin biletleri hafta içi 8.30 – 17.30 saatleri arasında Ulaş Bayam Açıkhava Tiyatrosu gişelerinden temin edilebilecek. Çocukların yaz tatilini tiyatro ile iç içe geçirmelerini sağlayacak oyunların isim ve gösterim tarihleri şöyle;

 

6 Temmuz: Kukuli

13 Temmuz: Rafadan Tayfa

20 Temmuz: Keloğlan

27 Temmuz: Niloya

3 Ağustos: Elifin Düşleri

10 Ağustos: Harika Kanatlar

17 Ağustos: Sevimli Dostlar

24 Ağustos: Maşa ile Koca Ayı

31 Ağustos: Canım Kardeşim

 

ALİAĞA’DA SİNEMA GEÇİDİ

İki ay sürecek ‘Aliağa Sanat Günleri’nde birbirinden güzel filmler açık havada sinemaseverler için beyaz perdeye yansıtılacak. Aliağalılara saat 21.00’den itibaren açık havada sinema keyfini yaşatacak filmlerin tarih ve gösterim yerleri şöyle;

 

Filmin Adı: Aile Arasında

14 Temmuz Perşembe: Siteler Şehit Oğuz Özgür Çevik Parkı

9 Ağustos Salı: Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı

11 Ağustos Perşembe: Şakran Meydan

 

Filmin Adı: Aykut Enişte 2

5 Temmuz Salı: Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı

2 Ağustos Salı: Siteler Şehit Oğuz Özgür Çevik Parkı

23 Ağustos Salı: Helvacı Meydan

 

Filmin Adı: Müslüm

19 Temmuz Salı: Helvacı Meydan

16 Ağustos Salı: Kent Park

 

Filmin Adı: Kurtuluş Hattı

12 Temmuz Salı: Kent Park

21 Temmuz Perşembe: Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı

18 Ağustos Perşembe: Siteler Şehit Oğuz Özgür Çevik Parkı

 

Filmin Adı: Ailecek Şaşkınız

7 Temmuz Perşembe: Şakran Meydan

28 Temmuz Perşembe: Kent Park

4 Ağustos Perşembe: Helvacı Meydan

 

Filmin Adı: Umudunu Kaybetme

26 Temmuz Salı: Şakran Meydan

25 Ağustos Perşembe: Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı   

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye’nin İlk ve Tek Medya Lisesi Öğrencilerini Bekliyor

Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk öğrencilerini kabul etmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin en büyük medya grubu bünyesinde eğitim verecek okulda geleceğin çağdaş medya mensupları yetiştirilecek. İlk yılda hazırlık sınıfında ana dili İngilizce olan öğretmenlerin ders vereceği bu devlet lisesi Türkiye’nin en başarılı öğrencilerini bekliyor.  

 

 

Türkiye’nin en büyük medya grubu bünyesinde eğitim vererek alanında ilk ve tek medya lisesi olan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Liselere Geçiş Sınavı sonrasında öğrencilerini bekliyor. Lise, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için ilk 30 öğrencisini kabul edecek. Ana dili İngilizce olan yabancı öğretmenlerin ders vereceği hazırlık sınıfıyla başlayacak devlet okulu Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. 

 

Gazetecilik ve Radyo-Televizyon olmak üzere iki bölümle eğitim verecek lisede öğrenciler basılıdan dijital medyaya, televizyondan podcast’e, sosyal medyadan YouTube’a kapsamlı bir müfredatla dünya standartlarında çağdaş bir eğitim alacak. Bu okulla geleceğin mesleği olan medya için sektöre yetkin elemanlar yetiştirilecek. Lise, Türkiye’nin en büyük medya grubu olan Demirören Medya’nın içinde eğitim verecek. Böylece öğrenciler mesleklerini Hürriyet, Milliyet, CNN Türk, DHA, Kanal D, Posta, Fanatik ve D-Smart gibi Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarında görev yapan sektörün duayenlerinden öğrenebilecek; derslere katılmakla birlikte medya içeriğini yerinde, profesyonellerle birlikte üretecek, henüz lise öğrencisiyken deneyim kazanacaklar. Mezunlar aldıkları eğitim sayesinde gelecekte Türkiye ve dünya medyasına yön verecekler. 

 

Demirören Medya MTAL’de, alanında örnek okul olması nedeniyle Türkiye’nin en başarılı öğrencilerinin eğitim görmesi hedefleniyor. Lisede 15 kişilik sınıflarda, 1 yılı İngilizce hazırlık sınıfında 5 yıllık eğitim verilecek. Hazırlık sınıfından sonra da pek çok ders İngilizce verilecek.  Şehir dışından gelecek öğrencilere ücretsiz konaklama ve İstanbul’un her yerine servis imkânı sunulacak. Öğrenciler ayrıca burs ve staj gibi olanaklara da sahip olacaklar. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Burhaniye Belediye Personeline ‘Uyuşturucu’ Semineri

Burhaniye Belediyesi’nde belediye personeline yönelik ’uyuşturucu ile mücadele’ konusunda eğitim semineri verildi.

 

Burhaniye Belediyesi’nin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında belediye personeline, ‘Yerel Yönetimlerin Uyuşturucu İle Mücadelede Etkin Katılımının Sağlanması’ çalışması ile ilgili eğitim semineri verildi.

 

Personelin uyuşturucu ile mücadele konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve bu gibi durumlarla karşılaşıldığında nasıl bir yol izlenmesi gerektiği anlatıldı. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen eğitime belediye personeli katılım sağladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Keçiören’de Şehit Oğuzhan Duyar Sağlık Ocağı Açıldı

Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Şefkat Mahallesi’ne inşa edilen Şehit Oğuzhan Duyar Sağlık Ocağı Ankara Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe, Keçiören İlçe Sağlık Müdürü Hakan Nakiboğlu, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, MHP Keçiören İlçe Başkanı Arif Aksu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla açıldı.

 

Açılışta katılımcılara hitaben konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Keçiören Belediyesi olarak güzel bir sağlık ocağını hizmetine sunuyoruz. Eski sağlık ocağımızın sağlamlığı konusunda sıkıntı olunca yeni sağlık ocağımızı yaptık. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlarımızın sağlıklarına ve sağlamlıklarına vesile olsun.” dedi.

 

“SAĞLIK OCAĞIMIZIN HİKÂYESİ VAR”

Şehit Oğuzhan Duyar Sağlık Ocağı inşa edilmeden önce burada yer alan Şefkat Sağlık Ocağı’na ilişkin bir de hikâye paylaşan Altınok şunları dile getirdi:

 

“Şefkat Sağlık Ocağı’nın da bir hikâyesi var. Eski Sağlık Bakanımız rahmetli Osman Durmuş’u Şefkat Sağlık Ocağı’mızın açılışına davet etmiştik, kendisi de gelmişti. Kendisine, Keçiören’in il nüfusundan fazla nüfusa sahip, büyük bir ilçe olduğunu ve bir de hastaneye ihtiyaç duyduğumuzu söylemiştim. Hem de kendilerinin Keçiören’de yaşadığını, buraya bir eser bırakmasının iyi olacağını söylemiştim. Bakanımız da olur, yapalım demişti ve hastane yapılacak arsayı planlayıp bulmuştuk. Şimdiki Sanatoryum Hastanemizin karşısında yer alan Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanemizin hafriyatını belediye olarak aldık. Böylece bakanlığımızla iş birliğinde şehrimize bir hastane kazandırdık. Bugün açılışını yaptığımız bu sağlık ocağımızın böyle bir hikâyesi var. Allah rahmetli bakanımızdan ve emek veren herkesten razı olsun. Her yerde bu hikâyeyi anlattım, anlatmaya da devam edeceğiz.”

 

“TÜRKİYE’DE EN ÇOK SAĞLIK OCAĞI YAPAN BELEDİYEYİZ”

1994 yılından itibaren Keçiören Belediyesinin öncülüğünde yerel yönetimlerin hizmet çeşitliliğini artırdığını da vurgulayan Altınok, “Yerel yönetimler çöp, temizlik, asfalt yapardı. Onu da düzgün yapamazdı. Yürüyüş yolları, sosyal belediyecilik, engelli hizmetleri, eğitim, sağlık ve kültür konularıyla ilgilenemezdi. Biz bunu Türkiye’de yıktık. Bu hizmetlerin yörüngesi 1994’te değişmiştir. Türkiye’de en çok sağlık ocağı yapıp bakanlığımıza veren belediyeyiz. Bir de 180 yataklı hastane yaptık. Atapark’ta ve Ayvalı’da da sağlık ocaklarımız için projelerimizi hazırladık, ihalesini yapacağız. 953 bin nüfusumuz var. Sağlık hizmetimiz olmazsa olmaz. Sağlık hizmetini vatandaşımızın ayağına ne kadar götürebilirsek o kadar güzel olur. Sağlık her şeyin başıdır. Sağlık kurumlarımızın birçoğunda ‘buranın çevre düzenlemesi Keçiören belediyesi tarafından yapılmıştır’ yazar. Pandemi döneminde de hastane ve sağlık kahramanlarımıza destek verdik. İnsanlarımıza nasıl can oluruz, nasıl tedavi ederiz diye savaş verdiler.” İfadelerini kullandı.

 

Diğer katılımcılar da sağlık ocağının yapımına destek veren Keçiören Belediyesine ve Başkan Altınok’a teşekkürlerini ilettiler. Açılış Şehit Oğuzhan Duyar’ın ailesinin de katılımıyla kurdele kesilerek yapıldı. 

 

OĞUZHAN DUYAR KİMDİR?

Oğuzhan Duyar, 2016 yılında İstanbul Beşiktaş'ta bombalı terör saldırısı sonrasında şehit düşen 1995 doğumlu polis memuru. ​

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Başkan Böcek’ten iki açılış birden

Emekliler Kahvesi ve Kadın Kooperatifleri Satış Alanı açıldı

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İsmet İnönü Kent Meydanı’nı içerisinde yapımı tamamlanan Emekliler Kahvesi ve Kadın Kooperatifleri Satış Alanı’nı törenle hizmete açtı. Başkan Böcek, “Tüm olumsuz koşullara rağmen söz verdiğimiz tüm projelerimizi teker teker hayata geçirmeye devam ediyoruz. Birçok projeyi de seçim sözlerimizde olmamasına rağmen daha da fazlası diyerek gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Emekli Kahvesi Projesi sözünü yerine getiriyor. Muratpaşa İlçesi İsmet İnönü Kent Meydanı’nda atıl vaziyette bulunan binalar baştan sona yenilenerek, Emekliler Kahvesi ve Kadın Kooperatifleri Satış Alanı olarak, Antalyalıların hizmetine sunuldu. 400 metrekarelik alanın 200 metresi emekli vatandaşların nezih bir ortamda ücretsiz çaylarını içip dinlenebileceği bir kafe olurken, diğer 200 metrekarelik alan ise kadın kooperatiflerinin ürünlerini satabileceği bir mekana dönüştü.  

 

Kadın Kooperatifleri Satış Alanı ve İsmet İnönü Emekliler Kahvesi, 30 Haziran Dünya Emekliler Günü’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

PROJELER TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR

Açılışa, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Antalya Kent Konseyi Emekliler Meclisi Üyesi ve Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 3 yıllık görev süremizce, devraldığımız borç yükü, pandemi, ekonomik krizler, afetler, yangın felaketi gibi tüm olumsuz koşullara rağmen söz verdiğimiz tüm projelerimizi teker teker hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bunun yanında yarım kalan, halkımızın yararına olan projeleri de tamamlıyoruz. Ayrıca söz vermediğimiz ancak kentin ihtiyacı olduğunu gördüğümüz birçok projeyi de hayata geçiriyoruz” dedi.

 

HALK EKMEK ÜRETİME BAŞLIYOR

Başkan Böcek, Üniversite Katlı Otoparkı, Kemer Otoparkı ve Pazar Yeri, Bahtılı ve Kuruçay Köprüsü, Uncalı Mezarlığı Projesi, Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşümü, Finike Kanalizasyon Hattı Projesi, 1 Temmuz Cuma günü temeli atılacak olan Finike Cumhuriyet Meydanı gibi birçok projenin de seçim sözleri arasında olmamasına rağmen daha da fazlası diyerek gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Başkan Muhittin Böcek, Halk Ekmek Fabrikası’nın da 30 Haziran Perşembe saat 22.00’de üretime başlayacağını da müjdeledi. Başkan Böcek, “120 bin ekmek kapasiteli Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda sağlıklı, ucuz ve Antalyalılara yaraşır şekilde ekmek üretmeye devam edeceğiz” dedi. 

KENTLİLİK BİLİNCİ, OLUŞTURULACAK

Covid-19 pandemi sürecinde özellikle emeklilerin eve kapanarak sosyal hayattan uzaklaştığına, sevdiklerini bile göremez hale geldiğine dikkat çeken Başkan Böcek şunları söyledi: “Bugün açacağımız Emekli Kahvemizle sizleri tekrar arkadaşlarınızla bir araya getirerek yeniden sosyalleşmenizi görmekten çok mutluyum. Burada buluşan sizler; farklı şehirlerde doğmuş, farklı işlerde çalışmış bundan sonraki hayatınızı güzel Antalya’mızda sürdürmeye karar vermişsiniz. Birlikte geçireceğiniz zaman içerisinde farklı kültürleri paylaşarak, kentlilik bilinci oluşturmak en önemli hedeflerimizdendir.” 

KOOPERATİF ÜRÜNLERİ HALKLA BULUŞUYOR

Başkan Muhittin Böcek, yerelden kalkınma hedefi doğrultusunda tarladan sofraya kadar hiçbir aracı olmadan, sağlıklı ve güvenilir üretimi de Antalyalılar ile buluşturduklarını ifade etti. Başkan Böcek, “Hizmete açtığımız Kadın Kooperatifleri Satış Alanı”nda Toprak Ana, Yedi Renk ve KORKOOP tarafından üretilen ürünleri Antalyamızla buluşturuyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Belediyemiz tarafından desteklenen Korkuteli Üretim Kooperatifi ürünlerinin süpermarket reyonlarında Antalya markası olarak yer alması ve tercih edilmesi bizi son derece memnun etmektedir” diye konuştu. 

 

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

KORKOOP Başkanı Dudu Kocabaş da kadın kooperatiflerine verdiği destek için Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti. “Satış noktaları bizim için çok önem arz etmekteydi” diyen Kocabaş, ilerleyen zamanlarda ilçelerde de kooperatif satış alanları açılmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Antalya Kent Konseyi Emekliler Meclisi Üyesi ve Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan ise “Bu güzel tesisleri emeklilerimize tahsis eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’e ve emeği geçen tüm mesai arkadaşlarına teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu. 

 

BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler de Antalya Büyükşehir Belediyesi ile 2 sene önce başladıkları “Üreten Kadınlar Kazanan Yarınlar” projesinin meyvelerini görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. 

 

BAŞKAN BÖCEK’E YOĞUN İLGİ 

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Antalya Kent Konseyi Emekliler Meclisi Üyesi ve Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, emekliler adına Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Muhittin Böcek, açılış sonrasında ile olarak Emekliler Kahvesi’ni ziyaret etti. Başkan Böcek, emekli vatandaşlarla sohbet ederek, Emekliler Kahvesi’nin hayırlı olmasını diledi. Başkan Muhittin Böcek’e sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, Emekliler Kahvesi için teşekkür ettiler. 

 

KOOPERATİF ÜRÜNLERİNİ İNCELEDİ

Başkan Böcek, Kadın Kooperatifleri Satış Alanı’nı da gezerek, satılan ürünleri inceledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kadınlara hayırlı işler dileyerek, açılış anısına fotoğraf çektirdi. Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleriyle de sohbet etti. İsmet İnönü Emekliler Kahvesi ve Kadın Kooperatifleri Satış Alanı açılışında mini bir konser veren Büyükşehir Belediye Bandosu da izleyenlerden büyük beğeni topladı. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

adidas’ın 2022/23 sezonu Beşiktaş formaları taraftarın beğenisine sunuldu

Beşiktaş Jimnastik Kulübü A takımının adidas tarafından hazırlanan ve 2022-2023 sezonu boyunca giyecekleri formaları taraftarın beğenisine sunuldu. Onurlu bir oyunu odağında tutan kulübün 120. yılını da kutlamaya başlayacağı bu özel sezonda, #SiyahBeyazınPeşinde sloganıyla formalarda dürüstlük, tutku, tevazu, bağlılık ve geçmişe saygı gibi değerlere vurgu yapılıyor.

 

120 yılı geride bırakarak kulüp için çok özel bir seneyi de kutlayacak olan Beşiktaş futbol takımının 2022-2023 sezonu formaları, siyah-beyazlı taraftarlarla buluştu. Uzun süreli partneri adidas’ın hazırladığı, Beşiktaşlı futbolcuların 2022-2023 sezonu boyunca giyecekleri formalar ile adil bir oyunu odağında tutan kulübün DNA’sındaki dürüstlük, tutku, tevazu, bağlılık ve geçmişine saygı gibi değerler formalarda da ön plana çıkarılıyor.

 

Beşiktaş’ın ev sahibi formasında sadelik ön plana çıkarılırken siyah-beyaz kendinden çubuk desenli özel bir kumaş kullanıldı. Bu file çubuklar forma içindeki hava sirkülasyonunu maksimize ederken formaya da şık bir görünüm kazandırıyor. 

 

Deplasman formasında ise Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarihinde önemli yeri olan siyah-beyaz çubuklu desen yeniden yorumlanıyor. Geçmiş sezonlarda siyah ağırlıklı tasarlanan forma bu kez beyaz forma ile ortak bir tasarım diline sahip olacak şekilde beyaz ağırlıklı olarak tasarlandı. 

 

Üçüncü formada kullanılan renk ve desenler kartal tüyü deseninin adidas’ın futuristik tasarım dili ile harmanlanması neticesinde elde edildi. Bu forma aynı zamanda günlük stil forma konseptine güzel bir örnek olarak yeni sezonda yerini alıyor. 

 

adidas’ın taraftarları da düşünerek günlük hayata da rahatlıkla uyum sağlayabileceği şekilde tasarladığı formalarda AEROREADY teknolojisi kullanıldı. adidas formalarına has bir kumaş olan  AEROREADY, terin hızlı emilmesini ve aynı zamanda çabuk kurumasını sağlayarak sporcuya maksimum konfor sağlıyor. Beşiktaş formaları diğer tüm adidas performans ürünleri gibi FORMOTION teknolojisine de sahip. Bu teknoloji özel kalıp ve kesim tekniği ile sporcunun hareketlerine destek vererek performansını artırmasına yardımcı oluyor. Sürdürülebilir bir çevre için Beşiktaş formalarında kullanılan kumaşlar adidas’ın PRIMEGREEN tekonolojisi ile 100   geri dönüştürülen plastik materyallerden elde edildi. 

 

Beşiktaş’ın bu üç yeni forması, aynı zamanda kulübün 120.kuruluş yılını karşılayacak forma seti olduğu için; tüm formaların arkasında 120.yıl özel logosu yer alıyor. Bu özel sezonun yetişkin formaları 599 TL, genç formaları 509 TL, bebek forma seti 629, çocuk forma seti ise 679 TL olarak satışa sunuluyor. Siyah-beyazlı taraftarlar formaları Beşiktaş’ın Kartal Yuvası mağazaları, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Resmi Alışveriş Sitesi kartalyuvasi, adidas yetkili satış noktaları ve adidas.com.tr/besiktas adresinden satın alabilecekler. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Cankat Ezgi, Çiftlikköy Belediyespor’da

Yalova Süper Amatör Lig’de önümüzdeki sezon şampiyonluğu hedefleyen Çiftlikköy Belediyespor, transfer çalışmalarına son hızla devam ediyor. Kırmızı siyahlıların yeni transferi, geçtiğimiz sezon Kocaelispor’da top koşturan orta saha oyuncusu Cankat Ezgi oldu.  

 

Yeni sezonda iddialı bir kadroyla mücadele etmeye hazırlanan Çiftlikköy Belediyespor, transferlerine devam ediyor. İmza töreninde konuşan yeni transfer Cankat Ezgi, Çiftlikköy Belediyespor’la anlaştığı için mutlu olduğunu ifade ederek, “Şampiyonluk hedefiyle kurulan bu kadroda yer aldığım için sevinçliyim. Sezon hazırlıklarımı sıkı antrenmanlarla sürdürüyorum. İnşallah takımla birlikte sezon sonu mutlu sona ulaşacağız” diye konuştu.

 

4 sene boyunca  Kocaelispor’da profesyonel olarak top koşturan Cankat Ezgi, kariyerinde Feriköyspor,   Çamçukurspor, Derbentspor, Kartepespor, Sapancaspor, Altınovaspor ve Derince A.Ş. kulüplerinin formalarını da terletti. Deneyimli oyuncu, 2 kez Kocaelispor, 1 kez Sakaryaspor ve 1 kez de Yalovaspor’da şampiyonluk sevinci yaşadı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı