Ana Sayfa Kültür & Sanat 13 Ocak 2023 98 Görüntüleme

Haldun Taner Öykü Ödülü'nün sahibi Burçe Bahadır oldu

Edebiyat dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan ve Milliyet Gazetesi’nin bu yıl 33’cüsünü düzenlediği Haldun Taner Öykü Ödülü yarışması sonuçlandı. Ödülün sahibi Burçe Bahadır oldu.

Haldun Taner’in anısına Milliyet Gazetesi tarafından 33 yıldır düzenlenen “Haldun Taner Öykü Ödülü” yarışmasını kazanan yazar açıklandı. Bu yıl ödül Notabene Yayınları’ndan çıkan “Deliliğe Zarif Bir Giriş” adlı öykü kitabıyla Burçe Bahadır’a verildi.

Jüri başkanlığını Doğan Hızlan’ın yaptığı seçici kurulda; Demet Taner, Handan İnci, Nursel Duruel, Metin Celâl, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Kamil Erdem yer aldı. Haldun Taner Öykü Ödülü’ne aday eserler, 10 Ocak 2023, Salı günü çevrimiçi yapılan toplantıda değerlendirildi. 

Seçici kurul, kazanan isim ve gerekçesini; “Hayatın farklı sahnelerinden, kanıksanılmış sanılan durumları incelikli, duyarlı bir yorumla ve yalın, akıcı bir dille resmetmesi; an/süreç dengesini kurmadaki başarısı nedeniyle Burçe Bahadır’ın ‘Deliliğe Zarif Bir Giriş’ adlı kitabına verilmiştir” cümleleriyle açıkladı.

Yarışmaya katılacak yazarlar; 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında Türkçe yayınlanmış kitaplarının değerlendirildiği yarışmaya kendi imzalarıyla başvurdu. Bunun yanı sıra yayınevleri, üniversiteler, sanat ve eğitim kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri de ödül için eser sahibinin imzalı onayıyla bir aday gösterebiliyordu.

Bir süre önce Haldun Taner Öykü Ödülü kısa listesi açıklanmış, listede şu isimler ve kitapları yer almıştı: Burçe Bahadır “Deliliğe Zarif Bir Giriş”, Makbule Aras Eivazi “Sonun Bacakları”, Eda İşler “Görünür Bir Yerde”, Zehra Tırıl “Kapıların Kışında” ve Faruk Turinay “Dipsiz Göl”. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com