Yıllık arşivler: 2025

Başkan Çerçioğlu çocukları Uçurtma Şenliği’nde buluşturdu

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uçurtma Şenliği, çocuklar ve aileleri için unutulmaz bir hafta sonu etkinliğine dönüştü. Yoğun katılımın olduğu şenlikte çocuklar uçurtmalarını gökyüzünde yüzdürürken renkli görüntüler eşliğinde doyasıya eğlendi.

Şenlik için özel olarak hazırlanan alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzlerce uçurtma çocuklara ücretsiz olarak dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezleri eğitmenlerinin rehberliğinde uçurtmalar gökyüzünde süzülürken, etkinlik alanı çocukların neşesiyle şenlendi. Aileler ve çocuklara çeşitli ikramlarda bulunulurken, gün boyu süren etkinlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın müzikleriyle alan coşkuyla doldu.

Etkinlik kapsamında vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından alanda bulunan vatandaşlara şapka da dağıtıldı.

Hem eğlenceli hem de anlamlı anların yaşandığı şenlik, aileler için unutulmaz bir anı oldu. Aileler, memnuniyetlerini dile getirerek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Kahramankazan’ın Tarihi ve Kültürel Mirası gün yüzüne çıktı

Kahramankazan Belediyesi ev sahipliğinde Kahramankazan’ın tarihinde iz bırakan şahsiyetlerini gelecek nesillere aktarmak, miraslarına sahip çıkmak amacıyla ‘’Turasan Bey ve Kahramankazan’ın Tarihi Şahsiyetleri’’ konulu sempozyum düzenlendi.

Kahramankazan’ın Altın Çağ’dan günümüze kadar süregelen tarihsel sürekliliğinin ele alındığı ‘’Turasan Bey ve Kahramankazan’ın Tarihi Şahsiyetleri’’ sempozyumuna Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Cengiz Gevrek, Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Şevki Duymaz, Kahramankazan Yönetici ve Bürokratlar Derneği Başkanı Mustafa Cantürk, siyasi parti temsilcileri, çeşitli üniversitelerde görev yapan profesörler ve akademisyenler, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

‘’KAHRAMANKAZAN’IN TARİHİNE VE KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKACAĞIZ’’

Açılış konuşmaları ile başlayan programda Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, sempozyumun Kahramankazan’ın geçmişi ile bağ kurarak geleceğini daha sağlam temellerle inşa etmek için önemli bir yeri olduğunu belirtti. Sempozyumla beraber Kahramankazan’ın yer aldığı topraklara duydukları saygı ve sevgiyi kanıtladıklarına dikkat çeken Başkan Çırpanoğlu: ‘’ Turasan Bey 15. yüzyılda bu topraklarda adaletin, cesaretin ve liderliğin sembolü olmuş önemli bir hemşehrimizdir. Onun gibi nice isim Kahramankazan’ın tarihine nakış gibi işlenmiştir. ‘’Vatan yolunda can vermeye geldik Atam!’’ diyen Güvençli İbrahim Çavuş, Kahramankazan’ın insanının cesaretini göstermiştir. Satıkadın, ülkesine duyduğu saygıyı meclis kürsüsüne taşıyarak memleketine hizmet etme noktasında ilçemizi temsil etmiştir.’’ dedi.

Kahramankazan’ın sadece tarihsel anlamda değil kültürel açıdan da oldukça zengin olduğunun altını çizen Başkan Çırpanoğlu, Asar Kaya kalıntılarından Bitik Höyüğü’ne, Ankara Maymunu bulgularından Osmanlı ve Roma dönemlerinden kalma çeşmelere kadar Kahramankazan’ın adeta hazine değerinde bir açık hava müzesi özelliği taşıdığını söyledi. Belediye başkanı olarak Kahramankazan’ı modern bir yaşam alanına dönüştürerek cazibe merkezi haline getirmenin yanı sıra tarihine ve kültürüne sahip çıkan bir ilçe konumuna eriştirmek istediklerini de dile getiren Başkan Çırpanoğlu şu ifadelere yer verdi;

‘’ Bu sempozyum hedefimizin önemli bir adımıdır. Akademisyen ve araştırmacılarımızın sunacağı değerli bilgilerle gençlerimiz tarihle bağ kuracak, hepimiz bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu, bu toprakların ne kadar değerli insanlar yetiştirdiğini tarihimize tutulan ışıkla birlikte görmüş olacağız. Sözlerime son verirken bu bilgi şöleninin düzenlenmesinde Kahramankazan Yöneticiler ve Bürokratlar Derneği Başkanı ve üyelerine, ilçemizin çok değerli hazinelerini gün yüzüne çıkaran profesörlerimize, akademisyenlerimize ve araştırmacılarımıza özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.’’

 

‘’ECDADIYLA, TARİHİYLE, GEÇMİŞİYLE BAĞLARINI KOPARAN MİLLETLER YOK OLMAYA MAHKUMDUR’’

Kahramankazan’da yaşayan, tarihinde yer edinen şahsiyetleri anmak, anlamak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir araya geldiklerini belirten Kahramankazan Yönetici ve Bürokratlar Derneği Başkanı Mustafa Cantürk: ‘’ Bugün burada Kahramankazan tarihimizin önemli değerlerinden Turhasan Bey’i ve onun gibi tarihimizde iz bırakan kardeşi Fatma Sultan, yeğeni Yeğen Bey, Satıkadın, Güvençli İbrahim Çavuş, Ali Tunalı gibi tarihi şahsiyetlerimizi, yine Kahramankazan’ın belediye olmasında emeği geçen Remzi Çırpan, Ahmet Öztürk gibi belediye başkanlarımızı anmak, anlamak ve gelecek kuşaklara aktarabilmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Geleceğe yön verebilmemiz için bizler tarihimizi iyi ve doğru bilmek durumundayız. Tarihini bilmeyen milletler gelecekte destanlar yazamazlar. Ancak geçmişini iyi bilen, tarihini doğru tahlil eden toplumlar geleceğe dair politikalarını ve stratejilerini en doğru şekilde oluşturabilirler. Nasıl ki köksüz bir bitki tutmazsa, ecdadıyla, tarihiyle, geçmişiyle bağlarını koparan milletlerde yok olmaya mahkumdurlar. Çünkü mazisiz gelecek olmaz. Geçmişini bilmeyen geleceğini de tahin edemez. Geleceğini de sürdüremez. ‘’ ifadeleriyle tarihsel anlamda bilgi sahibi olmanın önemine vurgu yaptı.

Bu toprakların; ecdadından devraldığı sancağı daima ileri götüren Dumanoğlu Turasan Bey gibi alperenlerin, göğsünde büyüttüğü çınarla dünyaya nizam ve adalet götürenlerin, kutlu bir dava için dirilişi heceleyenlerin yurdu olduğunu kaydeden Dernek Başkanı Cantürk: ‘’ Turasan Bey ve bu alperenler geleneğimizin önemli bir temsilcisi olarak Kahramankazan’ımızın topraklarını üfleyen manevi değerlerimizin başında gelmektedir. Sempozyum çalışmalarını yürütürken üzülerek öğrendim ki ne Ankara’da ne de Turasan Bey’in medfun bulunduğu bu topraklarda Dumanoğlu Turasan Bey’in adını taşıyan ne bir cadde ne bir sokak ne de bir okul bulunmamaktadır. Bu sempozyum inşallah Turasan Bey ve Kahramankazan’ın tarihi şahsiyetlerinin tanınması yönünden somut adımlar atılması için bir ilham kaynağı olacaktır diye düşünüyorum. Kahramankazan’ın değerli yöneticileri ve temsilcilerinin bu büyük eksikliğin farkına vararak kısa sürede beldemizin medarı iftiharı bu büyük alperenin adını cadde ve sokaklarda yaşatacağını ümit ve temenni ediyorum.’’ diyerek Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu ve sempozyumda emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kahramankazan Belediyesi Nikah Salonu’nda 19-20 Nisan tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, Kahramankazan Belediyesi, Kahramankazan Yönetici ve Bürokratlar Derneği ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ortaklığında gerçekleşen sempozyum, yapılan 5 oturumun ardından tamamlandı. Oturumlarda şu konular yer aldı;

 

  1. Oturum

Kahramankazan’da Tarihsel Süreklilik ve Kültürel Miras

  1. Oturum

Selçuklu ve Osmanlı Dönemlerinde Kahramankazan ve Tarihi Şahsiyetler

  1. Oturum

Tursan Bey ve Yeğen Bey

  1. Oturum

Cumhuriyet Dönemi’nde Kahramankazan ve Tarihi Şahsiyetler

  1. Oturum

Kahramankazan’da Yakın Dönemin Öncü İsimleri: Yerel Yönetimden Meclisi

 

Ele alınan konuların ardından değerlendirme ve kapanış konuşmaları yapıldı. Başkan Çırpanoğlu, Kahramankazan’a tarihi ve kültürel katkılarda bulunan tüm katılımcılara plaket ve içerisinde Turasan Şah Türbesi’nin yer aldığı bir resim hediye etti.

Sempozyumun son durağında Satıkadın Müze Evi ve ahilik ve vakıf kültürünün öncü isimlerinden olan Turasan Bey’in Tekke Mahallesi’nde bulunan türbesi yer aldı. Satıkadın Müze Evi’nin tarihi ambiyansına hayran kalan katılımcılar, müze ziyaretinin ardından Tekke Mahallesi’ne doğru yola çıktı. Turasan Şah Türbesi ziyaretinde katılımcılara, Tekke Mahallesi muhtarı ve köylüler eşlik etti. Ziyarette sempozyuma katkılarından dolayı mahalle muhtarı ve dernek üyelerine plaket takdim edildi.

Ziyaretçiler arasında öğrencilerde vardı. Turasan Şah Türbesi’ni resmederek tuvallerine yansıtan öğrenciler, ziyarete gelen sempozyum katılımcıları ve mahalle sakinlerine renkli anlar yaşattılar.

Kahramankazan’ın tarihine ve kültürel mirasına ışık tutacak bilgilerin verildiği ‘’Turasan Bey ve Kahramankazan’ın Tarihi Şahsiyetleri’’ konulu sempozyum, ilerleyen süreçte baskı haline getirilerek kamuoyunun bilgisine sunulacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Oraklar’da Hıdırellez Coşkusu: Yörük Kültürüyle Bütünleşen Festivalde Bahar Şenliği

Salihli’nin Oraklar Mahallesi’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hıdırellez ve Yörük Kültür Festivali, Salihli Belediyesi’nin katkılarıyla coşku içinde gerçekleşti. Baharın gelişini müjdeleyen bu özel günde, yüzlerce vatandaş doğayla, kültürle ve geleneklerle iç içe bir gün yaşadı.

Festivalde konuşan Salihli Belediye Başkanı Av. Mazlum Nurlu, yaptığı konuşmada Hıdırellez’in yalnızca doğanın uyanışı değil, aynı zamanda birlik ve bereketin de simgesi olduğunu vurguladı. Başkan Nurlu, “Bugün burada, bereketin, umudun, doğanın uyanışının ve birlikteliğin günü olan Hıdırellez’i; Salihli’mizin tertemiz yürekli Yörük insanlarıyla birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz,” diyerek alandakilere hitap etti.

Yörük kültürünün Anadolu’nun ruhunu taşıdığını belirten Nurlu, “Yörük demek, sadelik, samimiyet ve direnç demektir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Toros dağlarına bir bakın. Eğer orada bir Yörük çadırı tütüyorsa, bayrağım da dalgalanıyor demektir.’ Bu söz bizler için umut ve kararlılığın pusulasıdır,” ifadelerini kullandı.

Etkinlik boyunca Yörük çadırları kuruldu, halk oyunları sergilendi, yöresel lezzetler ve el emeği ürünler vatandaşlarla buluştu. Çocuklara yönelik eğlencelerle şenlenen festival, Oraklar halkı başta olmak üzere çevre mahallelerden gelen konukların da katılımıyla kültürel bir şölen havasında geçti.

Başkan Nurlu, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen başta Oraklar Mahalle Muhtarı İbrahim Uslu olmak üzere herkese teşekkür ederek, “Salihli’mizde birlik, dirlik ve güzellik daim olsun,” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Güngör Coşkun’dan Yeni Karadeniz Şarkısı: ‘Yana Yana’ Yayında!

Karadeniz müziğinin sevilen ismi Güngör Coşkun, yeni teklisi “Yana Yana” ile dinleyicileriyle buluştu. Ağdaş Müzik etiketiyle yayınlanan şarkının söz ve müziği Orhan Çağlayan, aranjesi Sedat Ezen imzası taşıyor.

Klibin yönetmen koltuğunda Şener Çakır otururken, yapımcılığı Sait Ağdaş üstlendi. Şarkının prodüksiyonu ise Ağdaş Müzik tarafından gerçekleştirildi.

Duygusal yapısı ve güçlü yorumuyla dikkat çeken “Yana Yana”, tüm dijital platformlarda ve Ağdaş Müzik YouTube kanalında yayında!

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

23 Nisan şenliğinde “Şampiyon Kocaelispor” vurgusu

Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği “Bi Dünya Eğlence” şenliğinde şampiyon Kocaelispor’a vurgu yapıldı. Karikatüristler, Süper Lig’e yükselen Kocaelispor’un şampiyonluğunu atölye duvarlarına “Şampiyon Kocaelispor” yazısı ve Yeşil-Siyah detaylarla yansıttı.

 

“KENDİLERİNİ GÖRMEK ŞAŞIRTIYOR”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, renkli atölyeleriyle çocuklara unutulmaz bir 23 Nisan şenliği sunuyor. İzmit Milli İrade Meydanı’nda kurulan karikatür atölyesi, minik ziyaretçilerin favori duraklarından biri oldu. Karikatüristler Gökhan Sav ve Feridun Yüksel’in çizimleri, çocukların kendi yüzlerini abartılı ve eğlenceli bir biçimde görmelerini sağladı. Minikler ilk anda karikatürü bir resim ya da fotoğraf gibi algılasa da, çizimleri görünce hem şaşırdı hem güldü. 40 yıllık çizer Feridun Yüksel, çocukların bu deneyime alışık olmadığını vurgulayarak, “Karikatür bir abartı sanatı. Onlar kendilerini bu kadar farklı görünce şaşırıyorlar ama sonunda yüzleri hep gülümsüyor” dedi.

 

ÇOCUKLAR İÇİN GÜZEL BİR HATIRA OLDU

Gökhan Sav ise çizim sırasında çocukların tepkilerini anlamaya çalıştıklarını belirterek, “Kimi çocuk gülerek bakıyor, kimi biraz tedirgin olabiliyor. Biz de çizim tarzımızı buna göre ayarlıyoruz. Çocuklar için güzel bir hatıra bırakmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ŞAMPİYON KOCAELİSPOR DETAYI ALKIŞLANDI

Atölyede ayrıca şehrin gururu şampiyon Kocaelispor için de özel bir detay yer aldı. Karikatüristler, Süper Lig’e yükselen Kocaelispor’un şampiyonluğunu atölye duvarlarına taşıdı. “Şampiyon Kocaelispor” yazısı ve yeşil-siyah detaylarla süslenen çizimler, meydanı gezen herkesin ilgisini çekti ve bol bol fotoğraf çektirdi. 23 Nisan şenliği, yalnızca eğlence değil aynı zamanda sanat ve hayal gücünün de bir araya geldiği atmosfer sunarken, karikatür atölyesi ise bu atmosferin en renkli parçalarından biri oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Asırlık köy düğünü Fetih Etkinlikleri’nde hayat buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 20’incisi düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fetih Günü Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen köy düğünü, yüzlerce kişinin katılımıyla Soğukpınar ve Çaybaşı mahallelerinde yapıldı. Dağ yöresi mahallelerinin tarih kokan atmosferinde gerçekleştirilen etkinlikte, geleneksel değerler günümüze taşınırken, birbirinden renkli anlar da yaşandı.

Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fetih Günü Etkinlikleri kapsamında her yıl Osmangazi’ye bağlı farklı köylerde gerçekleşen köy düğününün bu yılki adresi Soğukpınar ve Çaybaşı mahalleleri oldu. Etkinlik kapsamında ilk olarak kız tarafının köyü olan Soğukpınar Mahallesi’nde gelin alma töreni yapıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, protokol üyeleri ve yüzlerce kişi, davul zurnalar eşliğinde gelin evine gitti. Gelin evi önünde çalan davul ve zurnalar eşliğinde geleneksel oyunları oynayan mahalle sakinleri ve etkinliğe katılanlar, gelinin evden çıkmasını bekledi. Başkan Aydın, dualarla baba evinden çıkan gelini ata bindirdi ve düğünün yapılacağı Çaybaşı Mahallesi’ne götürmek için yola çıktı. Vatandaşlar, yol boyunca davul zurna eşliğinde geleneksel oyunlara devam etti. Başkan Aydın da gençlerin oyunlarına eşlik etti. Bir evlenme geleneği olan ayak bastı parası adetini de yerine getiren Başkan Aydın, gençlerin istekleri doğrultusunda köyün eksiklerinin giderilmesinin sözünü verdi.

Soğukpınar Mahallesi’ndeki gelin alma töreninin ardından etkinliğin ikinci adresi, damat evinin bulunduğu Çaybaşı Mahallesi oldu. Köy meydanına akın eden vatandaşlar, gelin ve damadı beklemeye başladı. Düğün konvoyu, damat evi olan Çaybaşı Mahallesi’nde geldiğinde ise eğlence zirve yaptı. Mahalle sakinleri, düğün konvoyunu köy girişinde halk oyunları oynayarak karşıladı.  Mahalle gençlerine eşlik eden Başkan Aydın, gençlerle birlikte oyunlar oynamayı ihmal etmedi. Nikah öncesi damat, köy meydanında sandalyeye oturtuldu ve damat tıraşı yapıldı. Damat, köye has olan gelenekleri yerine getirdi. Oldukça renkli görüntülere sahne olan köy geleneklerinin yaşatılmasının ardından damat, arkadaşları ve tüm konuklar oynayarak eğlendi.

 

“Atalarımızı en güzel şekilde anacağız”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yaptığı konuşmada, “Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fetih Günü Etkinlikleri’nin bu yıl 20’incisini düzenliyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu etkinliği sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıl Bursa’nın fethinin 700’üncü yıldönümü. Bursa’nın fethinin 700’üncü yılında, Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fetih Günü Etkinlikleri’ni ulusal ve uluslararası boyuta taşıyarak, bu toprakları bize yurt yapan ecdadımızı hak ettiği şekilde anacağız. Aynı şekilde, 11 Eylül 1922’de Bursa’yı düşman işgalinden kurtaran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Şükrü Naili Paşa’yı, Saadettin Efe’yi, Canım Efe’yi ve tüm dağ müfrezesini de yad edeceğiz. Yüzlerce hatta binlerce yıllık bu geleneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Ekonomik koşullardan dolayı köylerimiz boşaldı. Bu tür etkinlikler ile daha önce köy düğününe şahit olmayan kuşaklara, kültürel değerlerimizi, örf ve adetlerimizi gösteriyoruz. Bir günlüğüne de olsa köyü düğünü etkinliğini yaşama fırsatı buluyorlar. Bunlar bizi ileriye taşıyacak olan, geçmişle olan bağlarımız. Bu güzel köy düğünü etkinliğini düzenlememizde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz ise, kendisinin de bir köy insanı olduğunu ve Trakya’nın bir köyünde dünyaya geldiğini söyledi. Köy düğünlerini çok sevdiğini kaydeden Gürbüz, “Bugün davul zurnaların çaldığı, oyunların oynandığı çok keyifli bir etkinlik yaşadık. Bin yıllık bir geleneği günümüze taşıdık. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Köy meydanında düzenlenen törende, gelin ve damadın nikahlarını kıyan Başkan Aydın, çifte mutluluklar dilerken, nikah cüzdanını geline teslim etti.

 

Çaybaşı Mahallesi’ne Başkan Aydın’dan düğün hediyesi

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, köy düğünü etkinliğinin yapıldığı Çaybaşı Mahallesi’ne bir de düğün hediyesi verdi.  Mahalle sakinlerinin uzun yıllarıdır ihtiyaç duyduğu düğün salonu ihtiyacına son veren Başkan Aydın, Çaybaşı Düğün Salonu ve Kültür Evi’nin temelini attı. Mahallenin ihtiyacına cevap verecek şekilde tasarlanan Çaybaşı Düğün Salonu ve Kültür Evi, düğünlerin yanı sıra birçok kültürel etkinliğe de ev sahipliği yapacak. İnşaatın kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Çaybaşı Düğün Salonu ve Kültür Evi’ni hayırsever Ahmet Güngör’ün destekleriyle inşa ettiklerini ifade eden Başkan Aydın, “Kendi mahallesine yaptığı bu güzel hizmet ve verdiği destek için Ahmet Güngör’e teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte yanımızda olan Çaybaşı Mahallesi sakinlerine de gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün temelini attığımız bu çok amaçlı salonun inşaatını inşallah kısa sürede bitiririz ve açılışını da hep birlikte yaparız. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hayırsever vatandaşımız Ahmet Güngör’ün rahmetli babasına ve aile büyüklerine de Allah’tan gani gani rahmet diliyorum” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Lemi Filozof, unutulmaz 23 Nisan hatırası bıraktı

Büyükşehir Belediyesi, “Bi Dünya Eğlence” adıyla gerçekleşen 23 Nisan etkinlikleri kapsamında yazar ve sinema oyuncusu Lemi Filozof’u çocuklar ile buluşturdu. Filozof, çocukların eğlencesine eğlence katarak unutulmaz bir 23 Nisan hatırası bıraktı.

 

FİLOZOF, SAHHE ŞOVUYLA EĞLENDİRDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği “Bi Dünya Eğlence” etkinliklerinin ilk gününde minik dostlarını yazar ve sinema oyuncusu Lemi Filozof ile buluşturdu. Cumartesi sabahı erken saatlerden itibaren İzmit Milli İrade Meydanı’na gelmeye başlayan çocuklar ilk olarak kendileri için hazırlanan birbirinden renkli oyun atölyelerine katıldı. Sahne performansında Osmangazi İlkokulu öğrencilerinin gösterisini izleyen minikler, daha sonra çok sevdikleri Lemi Filozof ile buluştu. Sanatçı gerçekleştirdiği sahne şovuyla unutulmaz bir 23 Nisan hatırası bıraktı.

 

MİLLİ İRADE MEYDANI ÇOCUKLARIN

Birlik, beraberlik ve halk iradesinin kentteki tartışmasız en önemli noktası olan Milli İrade Meydanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda geleceğin emanetçilerini ağırlıyor. Etkinliklerin ilk gününde çocuklar çok sevdikleri Lemi Filozof ile buluşturuldu. Lemi abilerini alanda kurulan büyük sahnede izleyen çocuklar interaktif olarak da sahne şovuna katılmanın keyfini yaşadı.

 

BARIŞ VE SEVGİ YAYILACAK

Sevilen sanatçı ilk olarak tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan ettiğine dikkat çeken Lemi Filozof, barış ve sevginin tüm dünyaya çocukların kalbiyle yayılacağına olan inancını dile getirdi.

 

MUTLULUKLARI GÖRÜYMEYE DEĞERDİ

Öte yandan Lemi abilerinin kendileri için hazırladığı sahne şovuna katılan miniklerin mutlulukları ise görülmeye değerdi. Hem dans eden hem şarkılar söyleyen miniklerin neşesine aileleri de eşlik etti.

 

RAFADAN TAYFA MÜZİKALİ’Nİ NEŞE İÇİNDE İZLEDİLER

İlk gün ayrıca TRT’nin sevilen “Rafadan Tayfa Müzikali” de şenliklerin merkezi Milli İrade Meydanı’na konuk oldu. Çocuklar, Büyük Sahne’de sahnelenen müzikale büyük ilgi gösterdi. Minikler çok sevdikleri müzikalin karakterlerini yakından görme imkânı yakalarken, tüm şarkılara da hep bir ağızdan katıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Antalyalı çocuklar 23 Nisan’ı dolu dolu kutluyor

Antalyalı çocuklar, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan  Uluslararası Çocuk ve Uçurtma Festivali ile bayram sevincini doyasıya yaşıyor. Cam Piramit Kral Yolunda gerçekleşen renkli etkinlikler, çocuklar ve ailelerine keyifli bir hafta sonu yaşattı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen  etkinlikler çocuklara neşe dolu anlar yaşatttı. Uluslararası Çocuk ve Uçurtma Festivali’nde bir araya gelen çocuklar, renkli aktiviteler ve eğlenceli programlarla harika bir hafta sonu geçirdi. Festival, çocukların yüzündeki tebessümle Antalya’nın bayram coşkusuna renk kattı.

DANS, MÜZİK VE OYUN DOLU ETKİNLİKLER

Cam Piramit Kral Yolu’nda düzenlenen festivalde Uluslararası çocuk dans gösterileri ve sahne şovları ilgiyle izlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orekestrası ise Antalyalılara müzik ziyafeti sundu. Festrival kapsamınsan dev maskotlar, şişme oyun parkları, ahşap oyun istasyonları, panayır oyunları gibi birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe katılan çocuklar yüz boyama, balon katlama, çocuk spor etkinlikleri, gün boyu süren konserler, renkli gösteriler, maskot şovlarla keyif ve neşe dolu bir gün yaşadı

UÇURTMALAR BÜYÜKŞEHİR’DEN

Büyükşehir Belediyesi festival alanında çocuklara ücretsiz rengarenk uçurtmalar dağıttı. Birbirinden farklı renklerdeki uçurtmalar çocukların elinde gökyüzüne yükseldi. Uçurtmalarıyla gökyüzünü renklendiren çocuklar, aileleriyle birlikte uçurtma uçurmanın keyfini çıkardı.

GELENEKSEL DANSLAR İLGİ ODAĞI OLDU

10 farklı ülkeden Antalya’ya gelen konuk ülke çocukları da , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Ülkelerine özgü renkli kıyafetler giyen minik misafirler, geleneksel dans ve müzik performanslarıyla etkinliklere ayrı bir neşe kattı.  Sahnedeki enerjileriyle izleyenleri büyüleyen dünya çocukları, festivalin ilgi odağı oldu. Aileler, bu renkli buluşmada çocuklarla bol bol fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi. Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı gün, kardeşlik ve sevgiyle kutladı.

16. SATRANÇ TURNUVASI BAŞLADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Cam Piramit’te düzenlenen 16. Satranç Turnuvası da heyecanlı anlara sahne oldu.  Eleme usulüyle gerçekleşen turnuvada çocuklar rakiplerini eleyerek tur atlamaya çalıştılar.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Saray’da 23 Nisan coşkusu başladı

Saray Belediyesi ile MBA Okulları iş birliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Cumartesi günü Saray Eski Pazar Yeri’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Birbirinden renkli etkinliklerle hem eğlenen hem de öğrenen Saraylı çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı.

ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM DE ÖĞRENDİLER

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 105. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Saray Belediyesi ile MBA Okulları iş birliğinde Cumartesi günü Saray Eski Pazar Yeri’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” düzenlendi. Cumartesi günü 13.00 ile 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar için birbirinden farklı hem eğitici hem de eğlendirici etkinlikler yer aldı.

Etkinlik kapsamında kurulan özel alanlarda, çocuklar akıl ve zeka oyunlarıyla düşünme becerilerini geliştirirken, bilimsel deney atölyelerinde bilimin eğlenceli dünyasını keşfetti. Robotik uygulamalar sayesinde teknolojiyle tanışan minikler, topraksız tarım atölyesi ile doğaya dair farklı bir bakış açısı kazandı. Bubble show (baloncuk gösterisi), çocuk zumba, kukla gösterileri ve survivor parkuru gibi aktivitelerle çocuklar doyasıya eğlendi. Enerjilerini attıkları bu alanlarda çocuklar takım çalışması, denge ve koordinasyon gibi yeteneklerini de geliştirdiler.
 

“GELECEK BİZİM ELİMİZDE”

Saray Belediyesi “Gelecek Bizim Elimizde” el izi boyama etkinliği çocuklardan ve ailelerden büyük ilgi gördü. Çocuklar ve aileler ve rengarenk el izleriyle görsel bir şölen oluşturdu. Standı ziyaret eden Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan ve Saray Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Cari de çocuklarla yakından ilgilendi.
 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Stantları dolaşan Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan atölyeler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Etkinlik sonunda sahneye gelen MBA Okulları Çerkezköy Kampüs Müdürü Nazan Balcı, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.
 

BAŞKAN TAŞYASAN’DAN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİNE DAVET

23 Nisan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen tek bayram olduğunu kaydeden Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu bir hafta boyunca çocuklarımızla birlikte yaşayacağız. Tüm çocuklarımızı 26 Nisan Cumartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında Bülent Ecevit Parkı’nda gerçekleştireceğimiz 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne eğlenmeye davet ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Konya Şehir Tiyatrosu, Dünya Klasiklerinden “Müfettiş” Adlı Oyunu İlk Kez Konyalılarla Buluşturdu

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, farklı kültürlerden klasik eserleri Konyalılarla buluşturmaya devam ediyor.

Sahnelediği nitelikli oyunlara bir yenisini daha ekleyen Konya Şehir Tiyatrosu, Rus roman ve oyun yazarı Nikolay Gogol’un klasikleşmiş eseri “Müfettiş” adlı oyunu Selçuklu Kongre Merkezi’nde ilk kez sahneledi.

Yönetmenliğini Saydam Yeniay’ın yaptığı komedi türündeki oyun, izleyicilerin büyük beğenisini kazanırken, sahne performansı, oyunculuklar ve mizahi dil alkış topladı.

YOZLAŞMIŞ BÜROKRASİNİN TRAJİKOMİK HİKAYESİ

Nikolay Gogol’un 1836 yılında kaleme aldığı “Müfettiş”, Çarlık Rusyası’nda taşra kasabasında geçen trajikomik olayları konu ediniyor. 2 perde ve 130 dakikadan oluşan oyunda; kasabaya geleceği duyurulan bir müfettişin haberi, bölgedeki yozlaşmış bürokratik yapıyı altüst etmesi anlatılıyor. 

Oyun, 20 Nisan Pazar günü saat 19:00’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde ikinci kez sahnelenecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı